Hasi zet Tielemans op de bank in Dortmund

Print

Yoeri Tielmemans Foto: BELGA

Anderlecht-coach Besnik Hasi zal dinsdag voor het Champions League-duel op verplaatsing bij het Duitse Dortmund wellicht geen beroep doen op Yoeri Tielmemans. ‘Hij heeft rust nodig’, stelde Hasi maandag op zijn persconferentie in Dortmund.

‘Er wordt te veel van Youri verwacht. Hij heeft examens en heeft heel wat schoolwerk in te halen. Tielemans mag dan sterk in zijn schoenen staan, hij is ook nog maar 17. Daar komt nog bij dat ook zijn contractbesprekingen aanslepen. Het wordt allemaal wat veel voor zo’n jongen.’

Zaterdag werd Tielemans in de met 4-2 verloren wedstrijd op het veld van Moeskroen Péruwelz bij de rust vervangen. Leander Dendoncker mocht toen invallen. Waarschijnlijk zal Dendoncker dinsdag naast Dennis Praet en Sacha Kljestan mogen starten op het middenveld. ‘Leander deed het goed in de beker en ik was ook tevreden over zijn invalbeurt tegen Moeskroen’, stelde Hasi.

Bij Dortmund kan trainer Jürgen Klopp geen beroep doen op Sebastian Kehl. De middenvelder liep afgelopen weekend een ribblessure op.