Snurkpieten zaaien paniek

Print

Schakkebroek

Herk-de-Stad - Op 25 november kreeg de Vrije Basisschool 't Leerrijk van Schakkebroek een persoonlijke brief van Sinterklaas. De goede man had een groot probleem. Twee van zijn Zwarte Pieten snurkten verschrikkelijk hard en daardoor konden de Sint en de andere Pieten helemaal niet meer goed slapen. En dat net voor die drukke periode…

De Sint vroeg of die 2 Snurkpieten niet een aantal nachten in de school mochten overnachten. En als de Sint iets vraagt… Dus zijn de 2 Pieten daar elke nacht blijven slapen. De juffen en de kinderen zorgden zelfs voor een paar bedjes. Elke morgen lag er in die bedden een brief. Daarin stond geschreven wat de Pieten de volgende nacht zouden willen hebben: knuffels, drank, eten… En elke ochtend voor het belsignaal waren de snurkpieten alweer verdwenen. Maar ze lieten wel heel wat rommel achter en zwarte vingerafdrukken op muren en deuren.

Op 5 december, de dag dat de Sint op bezoek kwam in ’t Leerrijk, zouden ze de Sint gaan halen. Maar ze werden pas wakker toen ze de schoolbel hoorden. Dat was een probleem want nu zouden ze niet meer op tijd zijn. Ondertussen was Sinterklaas natuurlijk al erg ongerust en hij besloot om met zijn Hoofdpiet maar te voet naar ’t Leerrijk te gaan. Misschien waren ze dan nog net voor de middag daar. Zijn paard liet hij liever met rust, want Slechtweervandaag zou nog heel wat uren hard moeten werken.

Onderweg kwamen ze de politie tegen. Die politiemensen vroegen waar de Sint moest zijn. En toen de Hoofdpiet zei dat ze nog wel een uur moesten wandelen voor ze aan de school in Schakkebroek zouden aankomen nodigden de politieman en –vrouw de Sint en Piet uit om hen naar de school te brengen met hun combi. Het was een klein beetje later dan verwacht maar toch zijn de Sint en zijn Pieten nog tijdig in de school geraakt. En ze hebben er een mooie voormiddag beleefd. En die snurkpieten… die hielden zich wel erg koest. Misschien weet de Sint nog altijd niet wat voor rommel ze hebben achtergelaten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio