Man die peuter stak met schroevendraaier te zien op camerabeelden

Print
Deurne -

In de vestiging van supermarktketen Delhaize op de Ter Heydelaan in Deurne is maandag een kind van 1,5 jaar oud gewond geraakt. Het kind werd op klaarlichte dag door een onbekende man met een schroevendraaier in de buurt van het oog gestoken. De verdachte, een voorlopig volstrekt onbekende man, was gisteravond nog spoorloos. Hij zou wel te zien zijn op camerabeelden in de supermarkt.

Een moeder was met jaar dochterje van 1,5 aan het winkelen in de Delhaize aan de Ter Heydelaan, zegt Fons Bastiaenssens, woordvoerder van de Antwerpse politie. Toen de vrouw bij de groentenrayon stond en ze zich even van haar dochtertje weggedraaid had, merkte ze ineens dat er een man over haar kind gebogen stond. 'De moeder heeft onmiddellijk gereageerd', zegt Bastaenssens. 'Daarop heeft de man een schroevendraaier laten vallen, heeft zich omgekeerd en is naar buiten gewandeld.'

Alle hoop bij politie

'Die man heeft mijn dochter zonder enige aanleiding aangevallen met een schroevendraaier en wandelde daarna weg alsof er geen vuiltje aan de lucht was. Hij moet zo snel mogelijk gevat worden.' De ouders van de piepjonge Sterre plaatsen al hun hoop bij de politie.

Bang afwachten

Het kindje raakte gewond aan het oog. Het werd onmiddellijk naar het ziekenhuis in Deurne gebracht waar het maandagavond nog geopereerd werd. Moeder en vader van de achttien maanden oude Sterre waren gisteravond compleet murw geslagen. Voor hen zat er niets anders op dan met een bang hart de eerste operatie af te wachten. 'Haar oogje is geraakt en er heeft zich een bloedprop in haar hersenen gevormd', zuchtte papa Robin. 'Na de operatie komt het erop aan om zo goed mogelijk in het oog te houden of die niet groter wordt. De artsen hebben er voorlopig geen zicht op of alles weer goed zal komen. Wij kunnen niet anders doen dan hopen. Heel hard hopen.' Dat vertellen de ouders van Sterre aan de Gazet van Antwerpen.

Onmiddellijk na het incident heeft het personeel de winkel gesloten en heeft de politie de hele winkel doorzocht. Maar de dader kon niet gevonden worden. 'De verdachte blijft op te zoeken', zegt Bastiaenssens. Waarom de man de peuter aanviel, is nog niet bekend. 'Het motief is nog heel onduidelijk', klinkt het. 'Het is allemaal erg snel gegaan.'