‘Thuis’ schuift dagje op door staking

Print
‘Thuis’ schuift dagje op door staking

De regionale staking in Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant haalt ook het uitzendschema van de VRT overhoop. Fans van ‘Dagelijkse Kost’, ‘Thuis’ of ‘Blokken’ zullen hun favoriete programma maandagavond moeten missen. Want ook de VRT staakt mee.

Dat wil niet zeggen dat de afleveringen van die programma’s worden weggegooid. Alles verschuift gewoon één dag. ‘Voor het eerst verschuiven we afleveringen in één blok naar een latere datum’, zegt Hans Van Goethem, woordvoerder van de VRT.

Alle afleveringen schuiven dus één dag op. De afleveringen van vrijdag, komen zondag op televisie. Op die manier vallen er geen afleveringen weg en blijven de verhaallijnen, bijvoorbeeld in Thuis, kloppen. ‘De kans dat concrete verwijzingen naar bepaalde dagen van de week niet langer kloppen, is klein omdat personages het meestal over ‘gisteren’ of ‘eerder deze week’ hebben.’

Na volgende week zondag, is de kijker dus gewoon weer klaar voor een nieuwe tv-week.

‘In het verleden hebben we al eens met individuele programma’s geschoven, bijvoorbeeld naar aanleiding van evenementen of onverwachte gebeurtenissen. Telkens hebben we de gemiste afleveringen binnen de week alsnog aangeboden. Ook nu doen we dat, maar dan met 3 programma’s in één blok’, zegt Van Goethem nog.