Celebs

Populairder dan Harry Potter, maar boek niet zelf geschreven

Print
Populairder dan Harry Potter, maar boek niet zelf geschreven

De 24-jarige Britse beautyblogster Zoella Sugg brak met haar boek ‘Girl Online’ alle records. Maar nu heeft ze toegegeven dat ze haar debuutroman niet zelf geschreven heeft.

De 24-jarige Zoella, echte naam Zoe Sugg, liet via Twitter weten dat iemand anders haar debuutroman geschreven heeft. ‘Iedereen heeft wat hulp nodig als hij iets nieuws probeert’, zo probeert ze het uit te leggen. De personages en het verhaal heeft ze wel zelf verzonnen, zegt ze nog. Uitgeverij Penguin Random House kon later op de dag niet anders dan toegeven dat het boek niet van de hand van Zoella was. Wie het dan wel geschreven heeft, is nog niet bekend.

‘Girl Online’, een verhaal over een meisje dat stiekem blogt en valt voor een muzikant tijdens een reisje naar New York, ging in de eerste week al 78.000 keer over de toonbank. Daarmee deed Sugg beter dan eender welke debuterende auteur, inclusief J.K Rowling en haar eerste Harry Potter-boek.

Zoe Sugg werd bekend met haar beautyblog, waarop ze haar kijkers mode- en beautytips geeft. Ondertussen heeft ze 9 miljoen volgers op Youtube, 2.6 miljoen volgers op Twitter en en 3.5 miljoen volgers op Instagram.

(belga, tib)

Niet te missen