De Lijn verandert stadslijnen Genk ingrijpend

Print
De Lijn verandert stadslijnen Genk ingrijpend

Foto: BELGA

Genk -

De Lijn kondigde eerder al aan op 14 december haar dienstregeling voor Limburg, en de rest van Vlaanderen, aan te passen. Ook in Genk worden er heel wat wijzigingen doorgevoerd.

Zo wisselen lijn G1 en lijn G6 net buiten het centrum van Genk gedeeltelijk van traject. Op vraag van het stadsbestuur zelf zal de lijn G1 vanaf 14 december ook het Thorpark aandoen, terwijl G8 vanaf nu de woonwijk Zwartberg binnenrijdt. Ook de andere G-lijnen worden bijgestuurd. Een volledig overzicht:

Lijn G1 Sledderlo - Genk Station – Waterschei

Deze lijn krijgt deels een nieuwe reisweg en dus ook een nieuwe naam: lijn G1 Sledderlo - Genk Station – Waterschei. Lijn G1 rijdt vanaf nu via de Herenstraat, Haneveldstraat en Hermesdijkstraat en krijgt er enkele nieuwe haltes bij: de haltes Thorpark, Haneveldstraat, Hermesdijkstraat, Motruïne, Diernastraat en Blookstraat (i.p.v. Herenstraat). De nieuwe eindhalte van lijn G1 is nu Waterschei Kerkhof.

Door de trajectwijziging worden de haltes Sportcentrum, Bergbeemdstraat, Waterschei Viaduct, Waterschei Dijkstraat, Waterschei Herenstraat, Waterschei Oude Driesstraat, Waterschei Geraertsstraat, Zwartberg Bewel, Zwartberg Zenobe Grammestraat en Zwartberg Vliegveld niet meer bediend door lijn G1. Vanaf 14 december wordt de bediening van een aantal van deze haltes overgenomen door lijn G6.

De dienstregeling werd afgestemd op de nieuwe dienstregeling van de NMBS. Alle wijzigingen samen zorgen ervoor dat de dienstregeling van lijn G1 flink aangepast is.

Lijn G2 Genk Station - Ziekenhuis Oost-Limburg / Kattevennen

De dienstregeling van lijn G2 is aangepast; de bus zal op een gewijzigd tijdstip aan de halte passeren

Lijn G4 Bokrijk - Winterslag - Genk Station – Gelieren

Lijn G4 zal de haltes Timkensbergstraat en Timkensbergstraat 13 niet meer bedienden. Als alternatief kunnen busgebruikers de halte Genk Kokerstraat gebruiken. Die halte is 200 meter opgeschoven, richting Neerzijstraat/Timkensbergstraat. Ook de dienstregeling van lijn G4 is gewijzigd en de bus zal vanaf 14 december op een ander tijdstip aan de halte passeren.

Lijn G5 Termien - Genk Station

De dienstregeling van lijn G5 is aangepast; de bus zal op een gewijzigd tijdstip aan de halte passeren.

Lijn G6 Genk Station - Waterschei - Zwartberg

Stadslijn G6 wisselende deels van traject met lijn G1 en volgt nu een nieuwe reisweg tussen de haltes Genk Sint-Lodewijkstraat en Waterschei Ziekenhuis. Lijn G6 rijdt nu via de Emiel Van Dorenlaan en Stalenstraat en de haltes Sportcentrum, Bergbeemdstraat, Waterschei Viaduct en Waterschei Watergrasstraat (i.p.v. Dijkstraat)

Door de trajectwijziging komt lijn G6 niet langer aan de haltes Motruïne, Diernastraat, Waterschei Herenstraat en Waterschei Dijkstraat. Deze haltes worden vanaf nu immers bediend door lijn G1 ipv door lijn G6. De dienstregeling werd afgestemd op de nieuwe dienstregeling van de NMBS. Alle wijzigingen samen zorgen ervoor dat de dienstregeling van lijn G6 eveneens flink aangepast is.

Lijn G7 Genk Station – Zutendaal

De dienstregeling van lijn G7 is aangepast; de bus zal op een gewijzigd tijdstip aan de halte passeren.

Lijn G8 Genk Station - Zwartberg - Opglabbeek Nieuwe Kempen – Louwe

Lijn G8 volgt in Zwartberg een nieuwe reisweg tussen de haltes Cockerillplaats en Torenlaan. De lijn loopt nu via de Opglabbekerzavel en de Zenobe Grammestraat. Hierdoor wordt de halte Zwartberg Luikerwijk niet meer bediend. Reizigers kunnen als alternatief gebruik maken van de halte Zwartberg Zenobe Grammestraat en Zwartberg Bewel. De dienstregeling is aangepast; de bus zal op een gewijzigd tijdstip aan de halte passeren.

Avondlijn (G3)

Ook de dienstregeling van de Genkse Avondlijn is aangepast, zodat de aansluiting op de trein aan het station in Genk gegarandeerd blijft


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio