‘Een keer te veel bedrogen’

Print
‘Een keer te veel bedrogen’

Foto: Raymond Lemmens

Hasselt -

Gaston Claes hield van zijn Skoda, want die auto liet hem nooit in de steek. Maar toen ontdekte dat zijn zogenaamde lederen zetels gemaakt waren uit een soort namaak. Gaston voelde zich als door een lief bedrogen. Hij vraagt om een terugbetaling van de dure zetelbekleding. Tevergeefs.

Skoda slaat mea culpa. Het bevestigt dat de zetel, net als bij alle modellen van de groep, met similileder bekleed is. Omdat dit beter zou zijn dan leder. “Simileder is beter bestand tegen de spanning, veroorzaakt door de zijairbag die op die plaats in de zetel geïntegreerd is”, zegt de woorvoerder. “Het is door de wrijving bij het in- en uitstappen, of het aantrekken van de gordel, gedurende meer dan 7 jaar, dat de plaatselijke slijtage van de kunstlederen bekleding is ontstaan. Met echt leder zou er al veel sneller een gat in de bekleding zijn geweest.”

“Of Skoda geen fout heeft gemaakt met de term leder? We hebben de bemerking overgemaakt aan de verantwoordelijken van de groep. Er is besloten om de omschrijvingen in de komende catalogi aan te passen.”

Lees het hele verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.