KV Kortrijk legt zich neer bij schorsing voor Santini

Print
KV Kortrijk legt zich neer bij schorsing voor Santini

Ivan Santini Foto: Isosport

In tegenstelling tot KV Mechelen vorige week, zal KV Kortrijk niet in evocatie gaan tegen de schorsing van spits Ivan Santini via de Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat maakte KV Kortrijk maandag bekend.

Santini werd vorige week vrijdag in beroep veroordeeld door de Geschillencommissie tot een schorsing van twee speeldagen, voor het uitdelen van een elleboogstoot. De feiten werden vervolgd door het Bondsparket via de Reviewcommissie, het nieuwe bondsorgaan dat voetballers kan vervolgen op basis van televisiebeelden en het zwaar te verduren kreeg bij zijn opstart begin dit seizoen.

Kortrijk aanvaardt de sanctie in beroep, en zal geen verdere procedureslag voeren tegen de schorsing van Santini. Dat is in contrast met de collega’s van KV Mechelen, die in een gelijkaardige procedureslag geen genoegen namen met een schorsing in beroep voor Joachim Van Damme, ook via de Reviewcommissie. De Mechelaars gingen wel in evocatie, het laatste redmiddel binnen de voetbalbond, dat zelden door clubs gebruikt wordt. In de zaak Van Damme wordt van de Evocatiecommissie overigens maandag of dinsdag ten laatste een uitspraak verwacht.