Soep op de stoep

Print

Foto: André Caubergs

Paal

Beringen - Met Soep op de stoep brengt de werkgroep welzijnszorg het jaarthema 'Iedereen beschermd tegen armoede?' onder de aandacht.

Iedereen beschermd tegen armoede? Het jaarthema van de welzijnscampagne. Tijdens de jaarlijkse ‘Soep op de stoep’ kon je met een lekkere tas soep op de stoep of in de garage van de pastorij kennismaken met de campagne.
Gelukkig hebben we een grote paraplu die ons beschermd voor de regen, hagel, sneeuw. Wel onze welvaart is ook een paraplu maar voor veel mensen er eentje met kleine of zelfs grote gaten. Zijn we allemaal beschermd als we weten dat 15% niet kan genieten van de sociale bescherming! Met deze actie wil men deze ongelijkheid aankaarten. Want wie arm is komt in een situatie van sociale onder-bescherming terecht: je bent niet voldoende beschermd tegen allerlei risico’s, je vindt geen of moeilijk toegang tot de nodige diensten en voorzieningen om je sociale rechten te laten gelden.
Hier met een warme tas erwtensoep (met dank aan Suzanne en An) even blijven bij stilstaan. Het doet deugd te weten dat er nog samenhorigheid is. En met een vrije bijdrage kon je de campagne mee ondersteunen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio