Trouwring 55 jaar na vliegtuigcrash eindelijk terecht

Print

De trouwring is 55 jaar na de vliegtuigcrash eindelijk terecht. Foto: Fox News

Van een kerstmirakel gesproken: 55 jaar nadat Joyce Wharton haar ouders verloor in een vliegtuigcrash, is ze opnieuw in het bezit van de trouwring van haar overleden moeder.

De trouwring was een erfstuk, en dus aan Joyce voorbestemd. Tot haar beide ouders stierven in een vliegtuigcrash en de mooie ring verloren ging. Toen het vliegtuigwrak na veertien jaar uiteindelijk ontdekt werd, bleek er geen spoor meer van de trouwring. Maar eind vorige week gebeurde het onmogelijke: Joyce kreeg een telefoontje van Nick Buchanan, een fervent wandelaar en schattenjager. Hij had de ring gevonden tijdens een van zijn tochten.

‘Toen ik het nieuws van de crash vernam, ben ik verschillende keren op stap geweest naar de site. Tijdens een van mijn zoektochten heb ik de ring gevonden’, vertelt Buchanan. Opvallend: hij vond het erfstuk al in 1997. ‘Maar in die tijd stond het internet nog niet op punt. Dus was het heel moeilijk om informatie te vinden over de nabestaanden.’

Dankzij hulp van zijn neef en een goede vriend kwam Buchanan 17 jaar later uiteindelijk aan de gegevens van Joyce, die in de zevende hemel is. ‘Je hebt me het mooiste cadeau ooit gegeven’, vertelde ze op televisie.

‘Ik geloof niet in het lot, maar wel in de wil van God’, ging Joyce voort. ‘Daarom heb ik gebeden dat mijn ouders én de ring gevonden zouden worden. Beide gebeden zijn gehoord.’