© Spooren S

Sporting NeLo stuurt Waasmunster kansloos naar huis

Sporting NeLo mathematisch is zeker van de play-offs na de nieuwe overwinning.

Spooren S

Sporting NeLo heeft gisteravond vrij makkelijk HK Waasmunster opzij gezet, het was de hele wedstrijd een kat en muis spelletje. Sporting had duidelijk zijn lessen uit de moeilijke heenwedstrijd getrokken en nam meteen de wedstrijd in handen, toch bleef het tempo gedurende het eerste kwartier te laag.

Vanaf dan zette Sporting de turbo aan, Adam werd enkele malen mooi vrij gespeeld op cirkel en Jochen bleef het spel goed verdelen en zette de 7-meters, bij afwezigheid van Balazs wegens rugblessure, feilloos om. Waasmunster, met maar 10 spelers op het wedstrijdblad, zag Sporting nu van alle kanten komen en moest onmiddellijk de rol lossen. Het was duidelijk dat dit Sporting enkele maatjes te groot was, we gingen dan ook rusten met een onthutsende 20-5 voorsprong voor NeLo.

Zoals zo vaak bij zo een tussenstand, is de tweede helft eigenlijk overbodig, NeLo probeerde de voet op het gaspedaal te houden, maar de concentratie was logischerwijze een stuk minder, dit gaf Waasmunster de mogelijkheid om toch een klein beetje tegen te prikken. Bij NeLo waren het nu vooral Serge Spooren met enkele fraaie afstandsschoten en Wout Winters (met doelpunt nummer 30) die met een paar mooie individuele acties die het verschil verder uitdiepte. Sporting gaf niet af en hoorde bij een 37-15 tussenstand na 55 minuten de supporters schreeuwen om het veertigste doelpunt, dit kwam er dan ook in de laatste seconden van de wedstrijd door een streep van Jochen Stulens. Eindstand 40-18.

Ook nog even melden dat Thomas Lehaen zijn eerste doelpunt in de eerste ploeg scoorde !

Foto : Anke Van de Vorst

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio