Jelle Vossen na hattrick: 'Ik heb nooit getwijfeld' (video)

Print
237 dagen stond hij droog. Op 13 april scoorde hij voor ’t laatst, tegen Standard. Een eeuwigheid voor een spits. Maar zaterdag zette Jelle Vossen in het New Den Stadium van Millwall zijn naam drie keer op het scorebord. Een (onechte) hattrick in amper 23 minuten. De tweet die de Bilzenaar na de match de wereld instuurde, sprak boekdelen. Er was een serieuze last van de schouders van Jelle Vossen gevallen.

Aanvankelijk leek het in Millwall voor Vossen alweer een namiddag van net niet te worden. Een kopbal van de Middlesbrough-spits werd achter de doellijn gekeerd maar niet gevalideerd. “Eigenlijk heb ik er dus vier gemaakt. Ik dacht toen wel even: ‘Oh nee, niet weer’.”

Maar dan kwam alsnog de verlossing. Vanop links poeierde hij de bal snoeihard in de verste kruising. Bij de twee andere treffers stond hij op de juiste plaats om binnen te prikken. Drie stuks, dat tikt lekker aan. “Tuurlijk ben ik opgelucht”, aldus Vossen. “Hopelijk ben ik nu vertrokken. Maar ik heb de indruk dat het uitblijven van die eerste goal meer leefde in België dan bij mij persoonlijk. ‘Hij speelt niet veel, hij scoort niet, dus gaat het niet goed met hem.’ Dat was de teneur. Zelf heb ik nochtans nooit getwijfeld. Mijn invalbeurten waren goed. En met wat geluk had ik nu al een stuk of zeven, acht doelpunten op de teller staan.”

Lees het volledige interview met Jelle Vossen in de maandagkrant van Het Belang van Limburg.