Sint-Barbaraviering in Helchteren

Print
Sint-Barbaraviering in Helchteren

Foto: Rudi Geuns

Houthalen-Helchteren - Vier december, feest van Sint-Barbara, is een speciale gelegenheid voor oud-mijnwerkers om vroegere werkmakkers terug te zien en even bij te praten.

Reeds voor de achtste keer werd er in Helchteren, na de sluiting van de mijnen in 1992, een Sint-Barbaraviering georganiseerd. Initiatiefnemer, Torri Lauritano kon op 4 december een dertigtal personen, oud-mijnwerkers natuurlijk, maar ook enkele sympathisanten begroeten.
Samen met de brandweer van Helchteren werd een stevig ontbijt genuttigd in Café Sporting. Nadien trokken de oud-mijnwerkers naar Leopoldsburg waar een bezoek aan het 'Museum van het Kamp van Beverlo' op het programma stond, samen met een bezoek aan het 'Museum K-Blokken en Oscar Kapel vzw'.
Tussendoor werd een maaltijd uit de 'gamel' in het Museum K-Blokken en Oscar Kapel geserveerd. De maaltijd bestond uit soep, wortelpuree, braadworst en rijstpap.
Bij terugkomst in Helchteren werd zoals het betaamd nog een stevige pint gedronken op Sint-Barbara in Café Sporting. Nu uitkijken naar volgend jaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio