Mathieu van der Poel blijft in België: ‘Het is crossseizoen, dan cross ik’

Print
Mathieu van der Poel blijft in België: ‘Het is crossseizoen, dan cross ik’

Foto: PHOTOPRESS.BE

Niet alleen de profs van Telenet-Fidea blijven in eigen land de komende weken om te trainen, ook de Nederlander Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) kiest er bewust voor om niet naar warmere oorden af te reizen.

Komend weekend staan er geen klassementscrossen op het programma. Pas op 20 december, met de Bpost Bank Trofee in Essen, vindt een wedstrijd uit een regelmatigheidscriterium plaats. Enkele veldrijders rijden weliswaar komend weekend de Soudal Classics in Antwerpen en/of de nieuwe veldrit aan het Zilvermeer in Mol, maar het merendeel bereidt zich de komende weken voor in Spanje op de drukke kerstperiode waarin de ene na de andere veldrit op het programma staat.

Telenet-Fidea trekt deze week op stage naar de Vlaamse Ardennen en ook Mathieu van der Poel kiest er voor om in zijn thuisbasis Kapellen te blijven. ‘Ik doe dat bewust’, zegt de jonge Nederlander. ‘Ik heb geen behoefte om nu al naar Spanje te trekken. Het is crossseizoen, dan cross ik liever dan terug lange trainingen op de weg af te leggen. Ik heb ook nog niet het gevoel dat ik nu al moet bijsleutelen aan mijn conditie. Integendeel, ik voel dat ik elke week sterker word en ik kijk ernaar uit om de wedstrijden in Antwerpen en Mol te koersen.’

En om te weten hoe een wedstrijddag in de cross eruit ziet voor de jonge Nederlander, Shimano-tv volgde hem een ganse dag tijdens de Wereldbekercross in Koksijde: