Spanjaard fluit Borussia Dortmund-Anderlecht

Print
Spanjaard fluit Borussia Dortmund-Anderlecht

Mallenco was in 2012 nog scheidsrechter in het WK-kwalificatieduel tussen België en Kroatië (1-1) Foto: Photo News

De Spanjaard Alberto Undiano Mallenco is door de Europese Voetbalbond UEFA aangeduid als scheidsrechter voor het duel tussen Borussia Dortmund en landskampioen RSC Anderlecht, dinsdagavond (20u45) op de zesde en tevens laatste speeldag in groep D van de Champions League. Dat maakte de UEFA maandag bekend.

Voor Anderlecht staat er niets meer op het spel op de slotspeeldag. Paars-wit is na de 2-0 thuiszege van twee weken geleden tegen het Turkse Galatasaray met vijf punten immers zeker van de derde plaats in de groep en overwintering in de Europa League.

De Duitse vicekampioen is met twaalf op vijftien al langer zeker van een plaats in de achtste finales. Dortmund kan bovendien voor het derde jaar op rij als groepswinnaar doorstoten naar de volgende ronde. Als ze een punt pakken tegen Paars-wit, zijn ze normaal gezien zeker van de groepswinst, tenzij Arsenal (tweede met tien punten) met een monsterscore uitpakt op bezoek bij Galatasaray. In de heenwedstrijd ging Anderlecht begin oktober in het Astridpark kansloos met 0-3 onderuit tegen de Borussen.

Undiano Mallenco is een 41-jarige Baskische scheidsrechter die in september 2012 nog scheidsrechter was in het WK-kwalificatieduel tussen België en Kroatië (1-1). In 2004 bracht hij Dortmund weinig geluk in de Intertoto Cup tegen Racing Genk. De Borussen verloren toen in de derde ronde in eigen huis met 1-2 tegen de Limburgers, waardoor de uitschakeling volgde.