Kans op winterse buien en onweer

Print
Kans op winterse buien en onweer

Foto: Serge Minten

Maandagmiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met winterse buien en ook kans op onweer. In de Ardennen valt de neerslag geheel onder de vorm van sneeuw. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige van west naar noordwest ruimende wind. De maxima bedragen rond 1 graad in Hoog-België, 4 graden in het centrum tot 6 graden vlak aan zee.

Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag komen soms nog winterse buien voor maar er zijn ook opklaringen. In de Ardennen sneeuwt het enige tijd. De minima gaan van plus 4 graden aan zee tot 0 tot min 2 graden elders. In het binnenland kan door bevriezing van natte weggedeelten (en in de Ardennen door sneeuw) plaatselijk gladheid ontstaan.

Dinsdag is er geregeld zon, maar vooral tijdens de ochtend kan er ook lokaal nog een bui voorkomen. In de namiddag blijft het vrijwel overal droog. Er waait een zwakke, later een matige en aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima schommelen tussen 2 en 7 graden.

Van woensdag tot en met zondag is het winderig en wisselvallig met regelmatig regen of enkele buien. De middagtemperatuur schommelt tussen 5 en 9 graden.