Ticketverkoop U2 draait in de soep

Print
Ticketverkoop U2 draait in de soep

Foto: AP

Heel wat fans die de Ierse rockband U2 volgend jaar in het Sportpaleis in Antwerpen aan het werk willen zien, blijven gefrustreerd achter omdat de ticketwebsite de massale toestroom maandagochtend niet aankon. Inmiddels zijn alle tickets de deur uit en kunnen kandidaten zich inschrijven op een wachtlijst, zo is te lezen op de website.

Op dinsdag 13 en woensdag 14 oktober 2015 houdt hun nieuwe tournee 'iNNOCENCE + eXPERIENCE' halt in de Antwerpse muziektempel. Voor leden van de U2 Fanclub was er de voorbije dagen nog een exclusieve voorverkoop, op de website U2.com. De officiële ticketverkoop is maandagavond om 9 uur van start gegaan op proximusgoformusic.be, met prijzen die variëren van 36 tot 176 euro, inclusief servicekosten. Maar de verkoop liep niet van een leien dakje. Op twitter regent het klachten van mensen die hun land niet konden invullen of een foutmelding te zien kregen. Bij Live Nation was maandagvoormiddag niemand bereikbaar voor commentaar. Wie nu nog een ticket zou willen bemachtigen, is er aan voor de moeite. De concerten zijn uitverkocht.

 

 

De tour volgt op de release van hun dertiende studioalbum 'Songs Of Innocence'. De groep gaat voor het eerst in meer dan tien jaar nog eens naar indoorconcertzalen en zal 19 Noord-Amerikaanse en Europese steden aandoen. 'We gaan proberen om elke avond een compleet verschillende sfeer te creëren', liet Bono eerder al weten, 'en gaan ons amuseren met het spelen met het idee van onschuld (innocence) en ervaring (experience).'