-

‘Zoiets doe je uit respect voor je oude club niet’

Print
‘Zoiets doe je uit respect voor je oude club niet’

Yassin Gueroui (wit) in duel met Koen Hustinx (paars). Foto: Dick Demey

Yassin Gueroui werkte zich zaterdag uit de naad in het shirt van Lommel en zwaaide na afloop ook uitdagend met dat shirt naar de Patro-fans, die hem aan de afsluiting kwamen provoceren.

“Daar was natuurlijk wel een en ander aan voorafgegaan”, aldus de man, die even in het oog van de storm stond. “Tijdens de match was er een - inmiddels al uitgepraat - akkefietje met Davy Sroka. Ik kreeg geel en was daarna, net zoals Romero in de tweede helft, het mikpunt van een dertigtal kwatongen. Toen we de zege vierden met onze fans, liepen ze tot tegen het scheidingshek en gaven ze ons nog maar eens de volle laag. Ik wilde er geen aandacht aan schenken, tot ze er mijn moeder bij sleurden met hun gescheld. Toen heb ik gereageerd. Weet je, ik heb altijd een heel fijne band gehad met de club en vind dat ik en mijn familie zulke behandeling niet verdienen. En Romero ook niet. Enfin, het was gelukkig maar een klein groepje schreeuwers. Ik heb zelfs gehoord dat er een pv opgesteld zou worden. Ze doen maar.”

Bij Patro was men niet te spreken over het gedrag van Gueroui. “Zoiets doe je uit respect voor je oude club en aanhang gewoon niet”, aldus woordvoerder Francis Vanbussel.