‘435 euro om niets te doen’

Print
‘435 euro om niets te doen’

Ludo en zijn moeder. Foto: Tom Palmaers

Wellen -

Woonzorgcentrum Vinkenbosch uit Kuringen schotelt Ludo Ramaekers uit Ulbeek een factuur van 434,94 euro voor een verblijf van elf dagen, van zijn 86-jarige moeder, in het rusthuis. “Maar ze is er nooit geweest”, zegt Ludo.

Ludo tekende op donderdag 6 november een overeenkomst met vzw Vinkenbosch nadat zijn moeder Marie Louisa een maand op de afdeling Geriatrie in het Jessa ziekenhuis had gelegen. “We hadden liever het rusthuis in Wellen gekozen maar daar was geen kamer vrij. In Kuringen kon moeder wel onmiddellijk terecht”, zegt Ludo. “Dus tekende ik daar een contract.”

“Het contract zou op 9 november aanvangen, op voorwaarde dat ik ook voor een tweede handtekening kon zorgen. Maar op 7 november, nog voor mijn zoon Tim voor die tweede handtekening had kunnen zorgen, kwam er een leuk telefoontje uit het rusthuis van Wellen. Er was een kamer vrijgekomen.”

“Ik heb onmiddellijk Kuringen gebeld om de kamer te annuleren. Maar daar werd me al meteen gezegd dat ik het contract niet zo maar kon verbreken.”

“Ik kan begrijpen dat ik wat administratiekosten had moeten betalen voor de moeite die de mensen in Kuringen voor ons hebben gedaan. Maar nu worden er elf dagen verblijf min de niet gebruikte maaltijden aangerekend. 434,94 €. Dit is bijna 17.500 frank, om praktisch niets te doen.”

Opgelost

Dorien Govaerts, directeur van het woonzorgcentrum, betreurt de zaak. “Ik heb mijnheer Ramaekers persoonlijk gebeld om hem te vertellen dat hij de factuur niet moet betalen. Hij ontvangt een creditnota voor de hele som”, zegt ze. “Zijn moeder heeft inderdaad niet bij ons verbleven. De factuur mocht dan ook niet worden uitgestuurd.”

Lees maandag meer in Het Belang van Limburg.