© Marc Van Hecke

Mindere dag voor Jolien D’Hoore en Jasper De Buyst op Wereldbeker Londen

Jolien D’Hoore staat na de eerste dag in het omnium op de vierde plaats in de Wereldbeker in Londen. Jasper De Buyst beleefde een mindere dag en is halfweg zesde plaats.

kidr

Onze landgenoten deden het minder goed dan verwacht in de tweede manche van de Wereldbeker in Londen. Jolien D’Hoore finishte in de scratch op een zesde plaats, in de individuele achtervolging op een achtste en in de afvalling op een derde plaats. Goed voor 92 punten en een vierde plaats halfweg het omnium. Zondag vindt het tweede deel van het omnium plaats.

Ook Jasper De Buyst kende een mindere dag. Hij staat halfweg het omnium op een zesde plaats met 82 punten. De Buyst eindigde achtste op de scratch en tiende op de individuele achtervolging. Op het slotnummer van de eerste dag, de afvalling, eindigde hij op een vierde stek.

Bij de vrouwen strandde youngster Nicky Degrendele in het keirin in de kwalificaties met een 31e stek. In de puntenkoers eindigde Kelly Druyts op een 13e en Lotte Kopecky op een 15de plaats. Het mannenteam behaalde een zesde plaats in de puntenkoers. .