Tina Maze wint eerste afdaling, Lindsey Vonn achtste bij wederoptreden

Print
Tina Maze wint eerste afdaling, Lindsey Vonn achtste bij wederoptreden

Foto: USA Today Sports

Tina Maze heeft vrijdag de eerste wereldbekerafdaling van Lake Louise gewonnen. De 31-jarige Sloveense was in Canada 45 honderdsten sneller dan de Oostenrijkse Anna Fenninger. De Liechtensteinse Tina Weirather werd op 51 honderdsten derde.

De Duitse Lindsey Vonn, die in Lake Louise al veertien wereldbekersuccessen vierde, werd bij haar wederoptreden na een jaar blessureleed achtste. Ze was 85 honderdsten trager dan Maze. ‘Ik ben hier heel tevreden mee’, reageerde de 30-jarige Vonn, die door een knieblessure de Spelen in Sochi miste. ‘Ik had een beetje meer kunnen doorzetten, maar het was goed voor een eerste race. Mijn lichaam doet opnieuw wat ik wil. Dat geeft een geweldig gevoel.’

Voor olympisch kampioene Maze was het de 25e wereldbekerzege, de tweede dit seizoen. Vorige maand won ze in het Finse Levi een slalom. In de wereldbekerstand neemt Maze na vijf proeven de leiding. De eindlaureate van 2013 heeft 38 punten voor op de Oostenrijkse Kathrin Zettel. De Amerikaanse Mikaela Shiffrin is op 79 punten derde, titelverdedigster Fenninger op 86 punten vierde.

Het was de eerste wereldberafdaling van het seizoen, de tweede vindt zaterdag al in Lake Louise plaats. Zondag staat er een super-G op het menu.