WESTERLO - WAASLAND-BEVEREN: 1-2

Jarige Emond sleurt Westerlo in degradatiestrijd

Print
Jarige Emond sleurt Westerlo in degradatiestrijd

Foto: Isosport

Waasland-Beveren heeft tegen Westerlo een belangrijke zege geboekt in de strijd om het behoud in de Jupiler Pro League. In de openingswedstrijd van de achttiende speeldag werd het 1-2. De jarige Renaud Emond scoorde het beslissende doelpunt, waardoor de thuisploeg helemaal in degradatienood dreigt te komen. Waasland-Beveren doet een geweldige zaak in het klassement en nadert tot op één puntje van Westerlo.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

De Kempenzonen haalden 1 op 15 in de competitie, en moesten dus dringend weer eens ontdekken hoe zoet een zege smaakt. Dennis Van Wijk kon na twee maanden eindelijk weer een beroep doen op zijn topschutter Gounongbe, maar niet op Godeau, Maertens, Sno, MacDonald of Aoulad. Bij de bezoekers hielden Ibou, Maric, Bojovic en Oumarou dan weer de ziekenboeg bezet. Scheidsrechter van dienst Denis Vanbecelaere zag twee ploegen zonder veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd beginnen, maar de eerste gevaarlijke aanval van de wedstrijd (na 12 minuten) was wel meteen raak. Colin Coosemans redde het schot van Raphael Lecomte na een mooie combinatie van de middenvelder met Jarno Molenberghs nog, maar de goed gevolgde Kevin Koffi werkte de rebound binnen. De spits leek wel erg verdacht buitenspel te staan. Even later kreeg een bedrijvige Lecomte van Jens Cools de 2-0 op een schoteltje aangeboden, maar miste het leer onbegrijpelijk. Waasland-Beveren profiteerde onmiddellijk: David Destorme kreeg via enkele tussenstationnetjes de bal voor zijn zware rechter en hamerde het leer hoog in de tent.

Na rust nam Waasland-Beveren het commando helemaal over: doelman Koen Van Langendonck moest zich achtereenvolgens reppen op pogingen van Emond en Rowell, maar tien minuten voor tijd was het toch raak: Destorme legde de bal panklaar voor de opverende Renaud Emond, die de bezoekers met zijn zevende treffer van het seizoen een erg belangrijke zege bezorgde. In het klassement komt Waasland-Beveren voorlopig op gelijke hoogte met KV Mechelen en Moeskroen-Péruwelz op de elfde plaats, Westerlo heeft nog één puntje meer op de tiende stek.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Opmerkelijk:

Voor aanvang van de wedstrijd stonden de 22 spelers én de 6.000 supporters een minuut stil bij twee overlijdens: natuurlijk dat van koningin Fabiola op 86-jarige leeftijd eerder op de avond, maar ook bij het overlijden van een trouwe medewerker van de Kempense club.

Belangrijkste fases:

12’ - GOAL! Na een mooie combinatie via Molenberghs en Lecomte kan deze laatste op doel trappen. Coosemans pareert het schot maar Kevin Koffi is goed gevolgd en werkt de rebound binnen. De spits staat wel randje buitenspel.

19’ - Jarno Molenberghs dribbelt zich mooi vrij op de doellijn. Er staan te veel withemden klaar om de bal te ontzetten.

28’ - Cale zwiept de bal voor kooi. Renaud Emond mag vrij inkoppen maar doelman Van Langendonck tikt het leer vanonder de lat weg. De corner van Rowell levert niets op.

31’ - Schouterden snijdt een scherpe voorzet aan. Via een bezoekend been verdwijnt de bal in corner. De hoekschop van Annys schampt af op Sousa en de bal gaat maar net naast.

39’ - Cools brengt de bal listig voor tot bij de vrijstaande Lecomte. Hij twijfelt tussen een kopbal en een intikker maar laat het leer lopen. Hier laat Westerlo de 2-0 liggen!

41’ GOAL! David Destorme krijgt de bal via enkele tussenstationnetjes voor zijn zware rechter. De ex-KVM-speler hamert de bal hoog in de tent. Net zoals vorige week is Destorme trefzeker.

44’ - Emond wordt diep gestuurd en trapt dan op doel. Doelman Van Langendonck kan het gevaar stuiten. Het sluitstuk van Westerlo heeft dan geluk dat hij kan rekenen op Geudens. Emond komt achter de goalie aangelopen om het leer weg te snoepen maar de alerte kapitein van Westerlo had het gevaar doorzien.

46’ - Rowell zet zich klaar achter de bal. Van Langendonck bokst de bal in de voeten van Vukusic. De bezoeker heeft te veel moeite om het leer te controleren en kan niet tot een schot komen.

67’ - Frédéric Gounongbe maakt na twee maanden blessureleed zijn wederoptreden, hij komt in de plaats van Lecomte.

79’ - David Destorme legt de bal panklaar voor de opverende Renaud Emond. Met zijn zevende treffer van het seizoen bezorgt de man uit Virton zichzelf een mooi verjaardagscadeau.

85’ - Baldé krijgt veel ruimte op de linkerkant. Hij schuift de bal voor de voet van goaltjesdief Emond. Nu gaat de poging een metertje naast.

90+1’ - Baldé krijgt de bal voorbij doelman Van Langendonck maar de lijnrechter zwaait met het vlagje. Ref Vanbecelaere keurt het doelpunt af.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!