‘Efteling in rouw’

Print

Foto: Jeroen Kransen / Flickr - Wikipedia

Het Nederlandse pretpark De Efteling is'in rouw” na het overlijden van de Belgische koningin Fabiola. Fabiola was schrijfster van het sprookje van de Indische Waterlelies, wat in het park in de buurt van het zuid-Nederlandse Tilburg wordt uitgebeeld.

Volgens De Efteling is dit al een permanent eerbetoon aan de overleden Belgische koningin, die'veel heeft betekend” voor de toeristische attractie.'We hopen dat de Indische Waterlelies tot in de verre toekomst een prachtige fysieke gedachtenis is aan koningin Fabiola”, zegt het park op Twitter.

Fabiola'was de eerste Koningin wier sprookje in het Sprookjesbos terecht kwam. Het past daar ontzettend goed. Het is geschreven door een échte Koningin, terwijl sprookjes meestal óver Koninginnen gaan. Daarnaast speelt het verhaal zich af in een sprookjesachtige wereld”, aldus een woordvoerder van De Efteling, geciteerd door Omroep Brabant.

Het familiepark hoopt dat de Belgische koninklijke familie houvast kan gaan vinden in het sprookje, waarvan de uitbeelding in 1966 werd geopend naar aanleiding van het vijftienjarig jubileum van De Efteling.