Limbolink

‘Mensen stappen te jachtig door het leven’

Print
‘Mensen stappen te jachtig door het leven’

The Dallas Project heet niet voor niets The Dallas Project. Draai de initialen van de bandoprichter Rudi Jongen om en u komt terecht bij een erg populaire slechterik uit een populaire jaren ’80-soap. Precies de jaren waar The Dallas Project ook wel eens mee geassocieerd wordt. “Mensen horen bij ons vaak klanken uit de new wave-periode van die tijd, maar we maken toch eerder poprock”, zegt bassist Eric Plevoets.

The Dallas Project heeft een nieuwe EP opgenomen. Voor ‘Ordinary Day’ namen ze Cedric Maes onder de arm als producer. Maes is ondertussen nationaal bekend als de gitarist van het succesvolle gezelschap The Sore Losers.

Ook een mooie meevaller voor The Dallas Project, of niet dan?

Eric Plevoets: “Natuurlijk. Rudi kende Cedric en we hebben een hele fijne tijd met hem in de studio gehad. Hij heeft heel veel ideeën aangebracht en de nummers zijn nog essentieel veranderd. Democratie in een band is niet altijd even makkelijk en dan helpt zo’n producer knopen doorhakken.”

The Dallas Project bracht al eerder singles uit, maar een tijd geleden kwam er een hele bezettingsverandering.

“Vroeger was The Dallas Project eigenlijk het soloproject van Rudi. Hij schreef de nummers en huurde sessiemuzikanten in voor concerten en opnames. Sinds enige tijd zijn we een echte band. We schrijven de nummers samen. We zijn een beetje ruiger geworden

omdat we nu met een tweede

gitarist werken.”

Jullie single heet ‘Ordinary Day’.

“Hij gaat over het nutteloze van het bestaan. Over hoe mensen jachtig door het leven stappen en eigenlijk weet niemand waarom ze dat doen.”

Geen vrolijk nummer?

“Jawel hoor, veel mensen vinden het net een heel prettig deuntje. Misschien is de boodschap ook: ‘Het kan altijd nog erger’ (lacht). We hopen dat onze EP ons extra concerten bezorgt en misschien zit er airplay in op de radio. Makkelijk zal dat niet worden, maar je weet maar nooit.”

One Awesome Night with Garret Field, The Dallas Project & Civilian, vrijdag 12 december, Muziekodroom Club, Hasselt. Gratis inkom.