Kelly Druyts zesde in scratch op WB Londen

Print
Kelly Druyts zesde in scratch op WB Londen

Archiefbeeld Foto: REUTERS

Wereldkampioene Kelly Druyts is vrijdag in Londen zesde geworden in de scratch op de tweede wereldbekermanche baanwielennen van het seizoen. De Colombiaanse Jannie Milena Salcedo pakte de overwinning, voor de de Amerikaanse Lauren Stephens.

De Belgische mannen werden tiende in de kwalificaties van de ploegenachtervolging. Jasper De Buyst, Kenny De Ketele, Dominique Cornu en Moreno De Pauw zetten een beter resultaat neer in vergelijking met de Wereldbeker in het Mexicaanse Guadalajara begin november, maar hun tijd, 4:07.965 was twee seconden te traag voor een plaats bij de beste acht, die zich voor de volgende ronde plaatsten.

Voor de Belgische vrouwen eindigde de ploegenachtervolging in de kwalificaties met een dertiende plaats op 19 deelnemende landen.

In de teamsprint eindigden Nicky Degrendele en Cathérine Wernimont op een 21e en voorlaatste stek.

Vrijdagavond staat nog de puntenkoers bij de mannen op het programma. Zaterdag en zondag moeten de mannen nog aan de bak in de ploegkoers en het omnium. Bij de vrouwen staan er komend weekend met de sprint, de puntenkoers, het omnium en de keirin nog vier disciplines op het programma. Uitkijken wordt het vooral naar de prestaties van Jolien D’Hoore en Jasper De Buyst in het omnium. De Buyst kwam tijdens de vorige wereldbeker ten val kwam en kon zo zijn kansen niet verdedigen. D’Hoore won het omnium op de eerste manche in Guadalajara.