‘Zusters van Opgrimbie zullen bidden voor Fabiola’

Print
‘Zusters van Opgrimbie zullen bidden voor Fabiola’

Het klooster van Opgrimbie. Foto: LD

Maasmechelen -

De zusters monialen van Betlehem, die verblijven in het klooster van Opgrimbie, zullen koningin Fabiola zeker uitgebreid gedenken in hun gebeden. Dat zegt Guido Vanheusden, de pastoor van Zutendaal, die regelmatig de eucharistieviering leidt in het klooster. “Maar naar buiten treden om hun medeleven te betuigen, zullen ze niet doen”, aldus de pastoor.

Koningin Fabiola had een nauwe band met de zusters van Opgrimbie. Ze zorgde er persoonlijk voor dat ze midden in het bos een klooster konden bouwen. De koningin ging er heel regelmatig op bezoek. “Ik heb haar daar vaak gezien”, zegt pastoor Vanheusden. “Ze kwam er speciaal om mee te bidden met de zusters. Persoonlijk heb ik haar zowat een jaar geleden voor het laatst in het klooster van Opgrimbie gezien, maar ze had er ook een eigen verblijf op het domein, waar ze wel vaker naartoe kwam.”

Er verblijven nog 14 zusters. “Ze zullen zeker speciaal voor haar bidden en tijdens de eucharistieviering een intentie voor haar laten uitspreken. Misschien houden ze ook een nachtwake, maar naar de buitenwereld toe zullen ze in stilte rouwen. Het toeval wil dat de Zuster Overste momenteel juist in Opgrimbie aangekomen is uit Frankrijk. Ze zullen dus veel steun aan elkaar hebben tijdens deze moeilijke momenten.”