Koningin Fabiola (86) overleden

Print
Koningin Fabiola (86) overleden

Foto: BELGA

Koningin Fabiola is overleden. Dat heeft het paleis gemeld. “Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola vanavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel”, aldus het persbericht. Koningin Fabiola was 86 jaar oud.

“De gezondheidstoestand van koningin Fabiola was sinds 2009 erg verzwakt, na de longontsteking die ze toen had opgelopen”, zegt Rafike Yilmaz, woordvoerster van het paleis. “De laatste tijd had ze ook kunstmatige beademing nodig.”

Over het precieze tijdstip van het overlijden had de woordvoerster nog geen informatie. “Ik kan wel zeggen dat ze in het Kasteel Stuyvenberg is overleden”, zegt Yilmaz. Koning Filip en koningin Mathilde gingen meteen naar kasteel Stuyvenbergh. Later op de avond, rond 21 uur, kwamen ook Koning Albert en koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz en prins Laurent aan.

Vijfde koningin der Belgen

Dona Fabiola, Fernanda, Maria de las Victorias, Antonia, Adelaida de Mora y Aragon, werd op 11 juni 1928 in Madrid geboren, als het derde van zeven kinderen. Ze trouwde op 15 december 1960 met koning Boudewijn, waardoor ze op 32-jarige leeftijd de vijfde koningin der Belgen werd.