Stojanovic kwam zich verdedigen maar de club voelt zich totaal niet gewaardeerd

Stojanovic kwam zich verdedigen maar de club voelt zich totaal niet gewaardeerd © Herman Ricour

Lierse boos: ‘Vierde ref zei ‘Shut the fuck up’ tegen onze coach’

Eersteklasser Lierse heeft vrijdagavond in een officieel communiqué boos gereageerd op de schorsingen voor hoofdtrainer Slavisa Stojanovic en speler Apostolos Vellios. Beiden werden door de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geschorst voor twee speeldagen.

vml

‘Lierse legt zich neer bij de beslissingen van de Geschillencommissie en gaat dus niet in beroep’, begint de club zijn communiqué. ‘De reden daarvoor is dat Lierse oordeelt dat de gebruikte verdediging, totaal niet gewaardeerd werd, en een beroep dus nutteloos lijkt.

‘Zo vertelt de uitspraak over Stojanovic het volgende: ‘De Lierse-coach stelt dat hij zich geprovoceerd voelde door de vierde ref, de heer Brinckman. Daarvan werd onvoldoende bewijs bijgebracht’. Lierse had de commissie nochtans beelden bezorgd van televisiezender Sporza, waaruit blijkt dat Jurgen Brinckman onze coach verbaal onheus belaagde met ‘Shut the fuck up, and sit down’. Zoiets hoort niet thuis op een voetbalveld, ook niet wanneer het om een van de vier refs gaat.’

Ook over de schorsing van Vellios - wegens een elleboogstoot - is Lierse bijzonder ontevreden. ‘Iedereen die de beelden heeft gezien, mag daarover zelf oordelen. Maar alle feiten van dit seizoen op een rijtje gezet, voelt de club zich niet langer op een correcte en respectvolle manier behandeld. Ook als kleine club wensen wij correct behandeld en gehoord te worden. De club zal hiertoe betrokken partijen verzoeken tot een open dialoog.’

Santini krijgt ook in beroep geen gelijk voor slag

© Isosport

KV Kortrijk heeft zijn gram niet gehaald voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), vrijdagmiddag. De Kortrijkzanen gingen er in beroep tegen de sanctie van twee speeldagen schorsing voor spits Ivan Santini. De Kroaat werd vervolgd via de Reviewcommissie, op basis van televisiebeelden.

Dinsdag kreeg Santini een schorsing van twee wedstrijden effectief en één voorwaardelijk opgelegd door de Geschillencommissie Betaald Voetbal. Verder moest hij een geldboete van 600 euro betalen. De aanvaller werd gestraft via de Reviewcommissie, die overging tot een vervolging op basis van televisiebeelden. In beroep kwam er nog 200 euro bij, waardoor de geldboete op 800 euro kwam te liggen. De voorwaardelijke speeldag schorsing viel dan weer weg, de twee effectieve schorsingsdagen bleven behouden.

De schorsing is het gevolg van een fase in de wedstrijd van 23 november tegen SV Zulte Waregem, die de Kortrijkzanen met 3-1 wonnen. In de eerste helft deelde de Kroatische spits van Kortrijk een - zo leek het - slag uit aan Zulte Waregem-middenvelder Jesper Jorgensen. Scheidsrechter Jonathan Lardot merkte de fase niet op en liet dus doorspelen. De Reviewcommissie meende achteraf echter op basis van televisiebeelden dat een vervolging zich opdrong.

KVK mist Santini in de volgende twee wedstrijden, op zaterdag 6 december thuis tegen KV Mechelen, en op 13 december uit bij Racing Genk.

Trainer en spits Lierse allebei twee matchen geschorst

© BELGA

Eersteklasser Lierse zal het twee matchen zonder trainer Slavisa Stojanovic en spits Apostolos Vellios moeten doen. Het tweetal werd vrijdagmiddag allebei geschorst door de Geschillencommissie Betaald Voetbal: Vellios voor een elleboogstoot op Zulte Waregem-middenvelder Skulason, trainer Stojanovic voor een woedeuitbarsting aan het adres van scheidsrechter Luc Wouters.

Lierse-speler Apostolos Vellios is vrijdag door de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) veroordeeld tot een schorsing van twee speeldagen, ingaand vanaf 7 december. Ook moet de Griek een geldboete van 500 euro betalen. Trainer Slavisa Stojanovic werd door dezelfde instantie eveneens veroordeeld tot twee speeldagen schorsing.

Lierse verloor in de achtste finales van de Beker van België van Zulte Waregem na verlengingen. Nog tijdens de reguliere speeltijd werd Vellios uitgesloten, na een duel met Zulte Waregem-middenvelder Skulason. Volgens scheidsrechter Luc Wouters deelde de Griek een elleboogstoot uit. Vellios was het daar echter niet mee eens. ‘Ik verdiende geen rood. Ik ging gewoon hoog en in duel’, zei de speler van Lierse na de partij. ‘Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.’

Woedeuitbarsting (bis)

In de daaropvolgende fase verloor trainer Slavisa Stojanovic, die het niet eens was met de rode kaart, zijn zelfbeheersing. Omdat hij nog een schorsing met uitstel had openstaan na een vorige uitspatting, riep het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hem meteen op ter verantwoording voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal. Bovenop die speeldag met uitstel - die nu dus effectief wordt - krijgt Stojanovic ook nog een extra speeldag schorsing. ‘Het ging om buitensporige uitlatingen aan het adres van de scheidsrechter’, stond te lezen in de vordering van het Bondsparket.

Lierse kreeg donderdag de kans een minnelijke schikking van twee speeldagen schorsing te aanvaarden, maar besloot dat niet te doen. De club koos ervoor vrijdagmiddag op de zitting van de Geschillencommissie een lichtere straf te bepleiten. Dat lukte echter niet. De Pallieters moeten hun spits én trainer nu missen in de volgende wedstrijden tegen KVC Westerlo (thuis op 13 december) en Sporting Charleroi (uit op 20 december).