Tongeren pakt eind januari uit met groot Vikingenfestival

Print
Tongeren pakt eind januari uit met groot Vikingenfestival

Op dit moment loopt in het Gallo-Romeins Museum een tentoonstelling over de Vikingen. Foto: Tom Palmaers

Tongeren -

Tijdens het laatste weekend van januari zullen honderden Vikingen de stad Tongeren bezetten en er hun kookkunsten, ambachten en gevechtstechnieken van weleer demonstreren. Het grote Vikingenfestival wordt afgesloten met een avondspektakel , geregisseerd door Stijn Coninx. Het volledige programma werd vrijdag voorgesteld in het Gallo-Romeins Museum.

Het avondspektakel Vikimania vormt op zaterdag 31 januari het hoogtepunt van het weekend dat volledig in het teken van de Vikingen zal staan. In een regie van baron Stijn Coninx, en met medewerking van de excentrieke radiatorenfabrikant Jan Kriekels (bekend van het tv-programma ‘The Sky is the Limit’) zal een bont totaalspektakel worden opgevoerd. Orgelpunt van de show is een feeërieke bootverbranding.

Een dag eerder, op vrijdag 30 januari, zal een grote optocht met brandende kaarsen de binnenstad verlichten. Deelnemers uit heel Europa zullen dan naar Tongeren komen om rond het thema van de Vikingen, voor spektakel te zorgen. Doorheen de dag zijn er diverse randactiviteiten, zoals ambachtelijke demonstraties.

Het festival is een aanvulling op de tentoonstelling die momenteel in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren loopt over de Vikingen. Met erg veel succes, want op zeven weken tijd bezochten al 28.000 mensen de expositie.

“Met dit project bewijzen het Gallo-Romeins Museum en de stad Tongeren nog maar eens dat cultuur en toerisme elkaar ongelooflijk kunnen versterken”, zeggen gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens (Open Vld) en burgemeester van Tongeren Patrick Dewael (Open VLD).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio