Erik Van Dyck beschrijft zijn 'Struggle for life' in een boek

Print

Foto: Ria Coeckelberghs

Hechtel-Eksel - Drie jaar geleden had Erik Van Dyck (48) nooit kunnen vermoeden dat hij nu gehandicapt zou zijn. Op 26 januari 2012 krijgt Erik een beroerte (CVA) op het voetbalveld. In plaats van 's avonds nog naar de verjaardag van zijn moeder te gaan belandt hij in het ziekenhuis. Vanaf de eerste dag houdt zijn mama een dagboek bij over die tragische gebeurtenis. Later herschrijft Erik alles en publiceert zijn boek 'Struggle for life'.

Erik is 45 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen als het noodlot toeslaat. Hij werkt al 23 jaar als onderwijzer waarvan de laatste jaren als ICT- coördinator op zijn school. Daarnaast is hij trainer van jeugdige voetballers en is hij bezieler van voetbalschool HighFoot+.
Het boek beschrijft van dag tot dag de comateuze toestand waarin hij verkeert en de medische handelingen die worden verricht. Een rollercoaster van ups en downs zijn de rode draad in het verhaal, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Erik is halfzijdig verlamd. Hij verblijft in twee ziekenhuizen, gevolgd door de revalidatie in twee gespecialiseerde centra. Bij thuiskomst wordt hij als G-sporter lid van de tafeltennisvereniging. De sportman die hij eerst was is helemaal terug. Na enkele maanden training wordt hij al Vlaams kampioen en behaalt ook nog eens de zilveren medaille bij het Belgisch kampioenschap.

Nu blikt hij terug op twee jaar van kommer en kwel. “Er waren ook leerrijke en bemoedigende momenten. Ik heb het boek geschreven als een vorm van therapie. Het liet me zien wat mijn CVA eigenlijk inhield, wat het betekende voor mijn familie en vrienden. Met dit boek hoop ik vooral veel lotgenoten aan te spreken en hen moed te geven in moeilijke tijden. Blijf positief want de wonderen zijn de wereld nog niet uit, is mijn boodschap.“

Het boek telt 84 pagina's en kost 13 euro. Te koop bij Uitgeverij Het Punt: www.deleeswinkel.be

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio