Parket bevestigt noch ontkent arrestatie van verdachte in zaak Béatrice

Print
Parket bevestigt noch ontkent arrestatie van verdachte in zaak Béatrice

Het parket van Aarlen bevestigt noch ontkent berichten in verscheidene media als zou een verdachte opgepakt zijn in het onderzoek naar de doodslag op Béatrice Berlaimont. Op een persconferentie gaf het parket vrijdag wel commentaar over andere dossiers die de media ter sprake brachten naar aanleiding van de dood van het meisje.

Zo kan volgens persmagistrate Sarah Pollet tot dusver geen enkel verband gelegd worden met een overval donderdag op een jonge vrouw aan de rand van Aarlen. Het parket bevestigt dat een vrouw van rond de 20 jaar oud van haar bankkaart en code beroofd werd. Het slachtoffer riep de hulp in van een automobiliste. Het parket opende een onderzoek.

“We begrijpen dat deze twee voorvallen een gevoel van onveiligheid kunnen teweegbrengen, gelieve het niet aan te wakkeren”, vroeg de magistrate aan de pers. Ze vroeg de media ook de nodige discretie aan de dag te leggen. “Elk lek kan een schending van de wet zijn en het onderzoek compromitteren.”

Er is ook geen enkel verband tussen de dood van Béatrice Berlaimont en de kortstondige verdwijning van een andere leerlinge van de school van Béatrice zes maanden geleden. Het ging om een 15-jarig meisje dat was weggelopen, preciseerde de parketwoordvoerster.

De burgemeester van Aarlen, Vincent Magnus, kondigde aan dat extra ploegen van de federale politie zullen patrouilleren om de bevolking gerust te stellen.