Sportvedetten Lanaken in de schijnwerpers

Print

Foto: arnold roberts

Lanaken - De toppers in verschillende sportdisciplines kwamen samen in het Cultureel Centrum van Lanaken voor de jaarlijkse huldigingen.

Afgelopen donderdag 4 december was het, voor genodigden uit de sportwereld, verzamelen geblazen in het CC van Lanaken. Sportvedetten uit verschillende disciplines waren present voor de huldiging van de kampioenen. De huldeviering wordt georganiseerd door de Sportraad en de gemeente Lanaken.
Een groot aantal genodigden had zich verontschuldigd en dat was te wijten aan de dag van de huldeviering en de periode van de examens bij de laureaten. Zij die zich verontschuldigden zullen alsnog het kleinood ontvangen dat uitgereikt werd voor hun individuele prestaties.De inleidende woorden, van voorzitter van de sportraad Willy Stöcker, de schepen van Sport Nelissen en van burgemeester Keulen, waren vol lof en trots over het groot aantal geleverde topprestaties van de Lanaker sportvedetten, waar meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles behaald werden, in zowel out- als indoorsporten in binnen en buitenland, maar ook biljart en duivensport kwamen aan bod.

Atletiekvereniging ATLA bracht net zoals voorgaande jaren de meeste atleten op het podium gevolgd door volleybalvereniging Sparvoc en Twirling Lanaken.Na de bekendmaking van de beloftevolle jongere en de uitreiking van de trofee voor sportverdienste, werd er een intermezzo ingelast waar de aanwezigen konden genieten van een geweldig optreden van de Broeveskender uit Bilzen, waarvoor Jos Roofthoofd. de moderator deze avond, alle lof had. Er werd zelfs een show opgevoerd, waarvoor deze avond uitgezocht was als première. De dames kregen dan ook een daverend applaus van de aanwezigen na en tijdens hun optreden. Na het intermezzo volgde de huldiging van de kampioenen 2014 en werd de avond afgesloten met de bekendmaking van Sportvrouw, Sportman en de sportvereniging van het jaar.Na de slotwoorden van voorzitter Stöcker waarin dankwoorden aan al de aanwezigen en de vele vrijwilligers, ging het richting inkomhal voor een receptie, aangeboden door de gemeente en Sportraad.

Beloftevolle jongere van het jaar werd tennisspeelster Amber Vangelabbeek, winnaar Master en criterium en kampioen van België dames 4.
De toffee van sportverdienste werd uitgereikt aan huidig trainer van Patro Eisden Eric Eurlings, voor zijn succesvolle carrière als voetballer in 3e nationaal en trainer van verschillende clubs en nu in zijn 3e jaar als trainer van Patro Eisden.

Sportvrouw van het jaar is Geurts Laura van Hapkido Mudori, studente aan de Universiteit van Hasselt 3e Bachelor rechten. Laura behaalde goud op het 22e Daelim University Championshios in Anyang Zuid-Korea gekleurde banden under 21.
De hoogste eer als sportvereniging van het jaar met als pluspunt een sublieme jeugdleiding, waarvoor ATLA, KLVV en de Twirlstars genomineerd waren door de Sportraad, ging naar De Twirlstars Lanaken die daarmee ATLA Lanaken opvolgt. die deze eer de afgelopen twee jaar na elkaar te beurt viel.
Tot Sportman van het jaar werd Steven Heemskerk van atletiekvereniging ATLA uitgeroepen. De sportieve 36jarige postbeambte met heel wat goud, zilver, brons en kampioenschappen in verschillende disciplines op zijn palmares bij de masters 35+ en de senioren. Hij moest het opnemen tegen de twee, samen met hem genomineerde mannen Steven Delaet enMarcel van Noordwijk. Beide mannen hebben deelgenomen aan de Special Olympics. Steven Delaet werd Europees kampioen Judo en Marcel van Noordwijk die de 2e plaats wegkaapte, in hetzelfde Europees kampioenschap Judo.
Toen Jos Roofthoofd aan de mannen vroeg wie de sportman van het jaar zou worden, bleven de twee Stevens op de vlakte maar de reactie op die vraag van Marcel was spontaan en overduidelijk ambitieus, “ikke wil sportman van het jaar worden”. Het was toch de sportieve Marcel die Steven Heemskerk als eerste feliciteerde met zijn overwinning.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio