Santini krijgt ook in beroep geen gelijk voor slag

Print
Santini krijgt ook in beroep geen gelijk voor slag

Foto: Isosport

KV Kortrijk heeft zijn gram niet gehaald voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), vrijdagmiddag. De Kortrijkzanen gingen er in beroep tegen de sanctie van twee speeldagen schorsing voor spits Ivan Santini. De Kroaat werd vervolgd via de Reviewcommissie, op basis van televisiebeelden.

Dinsdag kreeg Santini een schorsing van twee wedstrijden effectief en één voorwaardelijk opgelegd door de Geschillencommissie Betaald Voetbal. Verder moest hij een geldboete van 600 euro betalen. De aanvaller werd gestraft via de Reviewcommissie, die overging tot een vervolging op basis van televisiebeelden. In beroep kwam er nog 200 euro bij, waardoor de geldboete op 800 euro kwam te liggen. De voorwaardelijke speeldag schorsing viel dan weer weg, de twee effectieve schorsingsdagen bleven behouden.

De schorsing is het gevolg van een fase in de wedstrijd van 23 november tegen SV Zulte Waregem, die de Kortrijkzanen met 3-1 wonnen. In de eerste helft deelde de Kroatische spits van Kortrijk een - zo leek het - slag uit aan Zulte Waregem-middenvelder Jesper Jorgensen. Scheidsrechter Jonathan Lardot merkte de fase niet op en liet dus doorspelen. De Reviewcommissie meende achteraf echter op basis van televisiebeelden dat een vervolging zich opdrong.

KVK mist Santini in de volgende twee wedstrijden, op zaterdag 6 december thuis tegen KV Mechelen, en op 13 december uit bij Racing Genk.