Leuven behoudt na gemiste competitiestart vertrouwen in kern en coach

Print
Leuven behoudt na gemiste competitiestart vertrouwen in kern en coach

Foto: REM

Basketbalclub Leuven presteert dit seizoen voorlopig beneden de verwachtingen. Met 10 punten uit acht duels staat het team voorlopig tiende en voorlaatste in de hoogste klasse. Desondanks behoudt het bestuur het vertrouwen in coach Jurgen Van Meerbeeck en zullen ook geen nieuwe spelers worden aangetrokken, zo klinkt het vrijdag op de teamwebsite.

‘In het eerste seizoen van ons project ‘Leuven Bears, Jong en Belgisch’ misten we net de play-off maar konden we terugblikken op een geslaagde start van het project. In het huidige, tweede seizoen, lukt het sportief een stuk minder, met een nagenoeg ongewijzigd team. Bovendien worden we geconfronteerd met gelijktijdige kwetsuren van enkele basisspelers’, klnikt het.

‘De Raad van Bestuur heeft zich daarom deze week beraden over de aanpak van deze situatie en heeft besloten dat iedereen aan boord blijft en dat er geen nieuwe spelers worden aangetrokken. De RvB blijft immers unaniem en resoluut achter het project Jong en Belgisch staan, hoewel de druk daarop in de gegeven omstandigheden niet gering is. Om die reden blijft de RvB haar geloof en vertrouwen stellen in het huidige team en is er van overtuigd dat het team onder impuls van coach Jurgen Van Meerbeeck zijn vorm en zijn vechtlust van vorig seizoen zal terugvinden en dat er betere sportieve resultaten zullen volgen.’

Leuven wil, zo luidt het nog, evenmin ‘een financieel avontuur aangaan die de continuïteit van deze mooie club in het gevaar zou kunnen brengen’.