Trainer en spits Lierse allebei twee matchen geschorst

Print
Trainer en spits Lierse allebei twee matchen geschorst

Foto: BELGA

Eersteklasser Lierse zal het twee matchen zonder trainer Slavisa Stojanovic en spits Apostolos Vellios moeten doen. Het tweetal werd vrijdagmiddag allebei geschorst door de Geschillencommissie Betaald Voetbal: Vellios voor een elleboogstoot op Zulte Waregem-middenvelder Skulason, trainer Stojanovic voor een woedeuitbarsting aan het adres van scheidsrechter Luc Wouters.

Lierse-speler Apostolos Vellios is vrijdag door de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) veroordeeld tot een schorsing van twee speeldagen, ingaand vanaf 7 december. Ook moet de Griek een geldboete van 500 euro betalen. Trainer Slavisa Stojanovic werd door dezelfde instantie eveneens veroordeeld tot twee speeldagen schorsing.

Lierse verloor in de achtste finales van de Beker van België van Zulte Waregem na verlengingen. Nog tijdens de reguliere speeltijd werd Vellios uitgesloten, na een duel met Zulte Waregem-middenvelder Skulason. Volgens scheidsrechter Luc Wouters deelde de Griek een elleboogstoot uit. Vellios was het daar echter niet mee eens. ‘Ik verdiende geen rood. Ik ging gewoon hoog en in duel’, zei de speler van Lierse na de partij. ‘Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.’

Woedeuitbarsting (bis)

In de daaropvolgende fase verloor trainer Slavisa Stojanovic, die het niet eens was met de rode kaart, zijn zelfbeheersing. Omdat hij nog een schorsing met uitstel had openstaan na een vorige uitspatting, riep het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hem meteen op ter verantwoording voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal. Bovenop die speeldag met uitstel - die nu dus effectief wordt - krijgt Stojanovic ook nog een extra speeldag schorsing. ‘Het ging om buitensporige uitlatingen aan het adres van de scheidsrechter’, stond te lezen in de vordering van het Bondsparket.

Lierse kreeg donderdag de kans een minnelijke schikking van twee speeldagen schorsing te aanvaarden, maar besloot dat niet te doen. De club koos ervoor vrijdagmiddag op de zitting van de Geschillencommissie een lichtere straf te bepleiten. Dat lukte echter niet. De Pallieters moeten hun spits én trainer nu missen in de volgende wedstrijden tegen KVC Westerlo (thuis op 13 december) en Sporting Charleroi (uit op 20 december).