Seks & Relaties

België is het meest vrouwvriendelijke land

Print
België is het meest vrouwvriendelijke land

Foto: Shutterstock

De OESO, Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, heeft een onderzoek uitgevoerd over de vrouw(on)vriendelijkheid in de wereld. Hieruit blijkt dat België het land is dat het best omgaat met vrouwen en hun rechten.

Er werd gekeken naar verschillende maatschappelijke indicatoren in 160 sociaal-economische landen, om te weten waar ter wereld er nog moet gewerkt worden aan de omgang met vrouwen. Zo ging men na wat de houding is van de landen ten opzichte van geweld op vrouwen en of vrouwen er volwaardige burgerrechten hebben.

Het land dat het beste rapport kreeg, is België. Dat zou ons land te danken hebben aan het feit dat het de rechten van de vrouw in het gezin garandeert, dat het vrouwen beschermt tegen geweld en dat vrouwen en mannen er dezelfde burgerlijke en politieke rechten hebben. Ook landen als Frankrijk, Slovenië, Spanje, Argentinië en Mongolië scoorden goed. Toch zijn er ook voor deze landen nog uitdagingen, zoals de loonkloof tussen mannen en vrouwen.

De landen die het slechtst scoorden op deze factoren, bevinden zich vooral in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. Jemen wordt beschouwd als het slechtste land, onder andere omwille van het feit dat er nog heel wat jonge meisjes trouwen. Ook Tsjaad, Mali en Gambia blijken een slecht beleid voor vrouwen te hebben.

De tien landen die uit de studie kwamen als de meest vrouwvriendelijke landen zijn:

1. België

2. Frankrijk

3. Slovenië

4. Spanje

5. Servië

6. Argentinië

7. Italië

8. Cuba

9. Trinidad en Tobago

10. Tsjechische Republiek

 

Niet te missen