‘Thuis’ moet maandag wijken voor ‘De Collega’s en ‘Kapitein Zeppos’

Print
‘Thuis’ moet maandag wijken voor ‘De Collega’s en ‘Kapitein Zeppos’

Foto: VRT

De directie en de vakbonden bij de VRT hebben een akkoord bereikt over de programmatie van de openbare omroep tijdens de eerste stakingsdag van de VRT op maandag 8 december. De VRT gaat maandag niet op zwart, maar voorziet in een aangepaste programmatie met een aantal vervangprogramma’s. ‘Thuis’, ‘Blokken’ en ‘Dagelijkse kost’ zullen maandag niet op het scherm prijken. Wat we dan wel te zien krijgen op Eén en Canvas en welke programma’s worden geschrapt of verplaatst, staat hieronder opgelijst.

’De Collega’s’, ‘Kapitein Zeppos’ en ‘Flikken’

Om de Eén-kijkers toch een rijkelijke en aangename televisiedag te bezorgen, hebben ze bij de openbare omroep van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal oude series van onder het stof te halen. Zo zal onder meer ‘Kapitein Zeppos’ en ‘De Collega’s’ maandag te zien zijn op Eén.

Andere populaire series die maandag voor één keer nog eens hun comeback mogen maken op het scherm zijn ‘Buiten De Zone’, ‘Tomtesterom’ en ‘Flikken’. Naast deze series zal er ook een ingekorte nieuwsuitzending zijn om 13 uur. Daarna volgt er een bloemlezing van de beste fragmenten die de voorbije zestig jaar op de openbare omroep te zien waren.

Uitzendingen ‘Thuis’, ‘Blokken’ en ‘Dagelijkse kost’ schuiven op

De uitzending van ‘Dagelijkse kost’ schuift door de staking één dag op, daardoor zal er uitzonderlijk ook op zondag om tien na zes een uitzending van het programma te zien zijn. Hetzelfde geldt voor ‘Blokken’, ook dat schuift een dag op en wordt zondag 14 december om half zeven ingehaald. De uitzendingen van ‘Thuis’ schuiven eveneens één dag op. Daarom zal de op vrijdag voorziene aflevering zondag worden uitgezonden om 20 uur.

‘Café Corsari’ en ‘Koppen XL’ vallen weg.

Canvas

Ook op Canvas zal er maandag een aangepaste programmering zijn. In de lijn van wat er op niet-stakingsdagen bij Canvas aan de kijker wordt voorgeschoteld, wordt er gekozen voor een mix van film, docu en comedy.