Sjoemelende bankbediende krijgt 40 maanden effectief

Print
Herk-de-Stad / Sint-Truiden -

Een 57-jarige bankbediende uit Landen is bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van 40 maanden en een geldboete van 5.500 euro, omdat hij een totaalbedrag van 708.000 euro van een twaalftal klanten had ontfutseld. Hij werkte tussen begin 2004 en september 2010 in filialen van BNP Paribas Fortis in Sint-Truiden en Herk-De-Stad. De rechtbank legde hem ook een handelsverbod van 5 jaar op en beval zijn onmiddellijke aanhouding.

De bank BNP Paribas Fortis heeft de gedupeerde klanten al vergoed. Gedurende een zestal jaar was de man uit Landen de persoonlijke adviseur van een hoogbejaarde dame en een mannelijke klant. Van de vrouw wist hij 229.000 euro en van de man 152.000 euro in zijn zakken te doen verdwijnen. Hij maakte valse handgeschreven overzichten van hun klantenportefeuilles en toonde die hen dan. In het informaticasysteem van de bank opende hij nieuwe termijnrekeningen en hij printte die documenten af om ze aan de klanten voor te leggen.

Daags nadien sloot hij die termijnrekeningen weer af en liet hij die verdwijnen uit de database. Hij verzilverde effecten of coupons van hoogbejaarde mensen en stortte de gelden op de rekeningen van de twee eerdere slachtoffers en haalde de gelden vervolgens af voor persoonlijke doeleinden.

Fortis had een schadevergoeding van 708.000 euro gevraagd, maar kreeg vrijdag een provisie van 465.800 euro toegewezen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio