Geen forfaitzege voor Lierse in zaak met truitjes Charleroi

Print
Geen forfaitzege voor Lierse in zaak met truitjes Charleroi

Foto: Photo News

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft vrijdag een uitspraak gedaan in de zaak tussen Sporting Charleroi en SK Lierse. De Pallieters hadden een forfaitzege geëist wegens ‘onregelmatigheden met het wedstrijdblad’, maar kregen geen gelijk.

De zaak rond Lierse en Sporting Charleroi dateert al van 23 augustus. Toen verloor Lierse in eigen huis met 0-2 van de Karolo’s, die door een hele discussie voorafgaand aan de wedstrijd niet in hun originele shirts mochten aantreden. Ref Thierry Derycke liet de Zebra’s dan maar opdraven in shirts van Lierse. Volgens Charleroi werden daarmee hun belangen - lees: sponsors - geschaad. Lierse voelde zich dan weer benadeeld omdat het wedstrijdblad niet meer zou kloppen, aangezien Charleroi met andere shirts - en dus ook andere nummers - opdraafde dan vooraf aangegeven.

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB sprak zich op 16 september al uit over de zaak, en besliste toen dat Charleroi 200 euro boete moest betalen. Lierse had een forfaitzege geëist voor het ‘foutief invullen van het wedstrijdblad’, maar kreeg die dus niet.

Voor het BAS eisten de Pallieters opnieuw die forfaitzege, maar vingen dus nogmaals bot.