Yvonne op vrijdag

‘Erik Van Looy, ge lacht te veel naar mijn goesting’

Print
‘Erik Van Looy, ge lacht te veel naar mijn goesting’

Foto: HBvL

Beste Erik,

Als ik u op televisie zie, dan moet ik altijd denken aan de vader van Hope in ‘Mooi & Meedogenloos’. Vindt ge nu zelf ook niet dat ge daar op lijkt, Erik? ’t Is in ieder geval een compliment. Maar bon, waar gij momenteel uw leven voornamelijk aan spendeert, is natuurlijk die quiz ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Een tafelgenoot bij mij in het rusthuis is grote fan van u, ze gaat altijd speciaal voor u achter de televisie zitten. Bij mij ligt dat anders, ik kijk uw programma niet zo vaak. Ge zijt ne vrolijke man, maar naar mijn goesting lacht ge iets te veel, Erik. Ge moet toch ook begrijpen dat de mensen thuis niet alles even grappig vinden. Dus af en toe vind ik dat gelach wel irritant. En dat vloeken, dat moet ge toch niet doen zeker, zo op televisie? Da’s ordinair, Erik.

Ordinair of niet, ge hebt het toch maar ver gebracht met uw film ‘Loft’. Maar ja, mij verbaast het niet dat er zoveel mensen naar uw film zijn komen kijken: seks is in, hé. Als er tegenwoordig in een film geen seks zit, vinden de mensen het al niet meer interessant. Dus dat hebt ge goed gedaan, Erik. Ge zijt er al mee tot in Amerika geraakt, dat vind ik écht indrukwekkend. Ik heb ooit ook eens de filmstudio’s in Hollywood bezocht en wat ik daar allemaal gezien heb, vergeet ik nooit meer. Zo inventief dat ze daar zijn. Dat gij daar uw eigen film hebt mogen maken: nogmaals chapeau.

Maar ge blijft wel altijd bescheiden, dat vind ik heel schoon van u. Maar zijt ge ook zo bescheiden bij de vrouwen? In die wereld hebt ge veel gelegenheid om misstappen te begaan hé. Maar ja wat de oorzaak precies is van uw scheiding, daar kan ik natuurlijk niets van weten. Ik vind het alleszins heel erg voor u Erik. Maar ge zult wel snel een nieuwe vrouw vinden, want ik heb gehoord dat gij niet drinkt en niet rookt. Tenzij ge echt zo’n droogstoppel zijt, die op de feestjes altijd aan de kant staat. Dat heb je soms met die mannen die niets drinken hé. In ieder geval: nog veel succes daar in Amerika!

Elke week schrijft de 101-jarige Yvonne Daemen uit Hasselt een brief aan een bekende Vlaming. Yvonne verblijft in het rusthuis, waar ze elke dag trouw naar ‘Familie’ en ‘Mooi En Meedogenloos’ kijkt. Maar speciaal voor HBvL2 zapt ze ook doorheen de rest van televisieland, en geeft ze haar eigengereide kijk op onze tv-persoonlijkheden.