Aantal doden na schipbreuk opgelopen tot 27

Print

Het aantal doden na de schipbreuk van een Zuid-Koreaanse vissersboot in de Beringzee voor de kust van Rusland is opgelopen tot 27. De ‘Oryong 501’ was maandag met 60 mensen aan boord bij stormachtige zee gezonken.

Vierendertig opvarenden zijn teruggevonden, maar slechts zeven zeelieden konden levend uit het ijskoude water gered worden. ‘Nog altijd zijn 26 mensen vermist’, zegt Anatoli Korovin, één van de verantwoordelijken van de zoekoperatie bij het hulpcentrum in de haven Petropavlovsk-Kamtsjatski.

Het vaartuig was 36 jaar oud en werd door de Zuid-Koreaanse maatschappij Sajo Industries beheerd. De boot zonk in een half uur tijd voor de kust van het Russische Verre Oosten. Aan boord waren 35 Indonesische, 13 Filipijnse en 11 Koreaanse bemanningsleden. Ook een Russische inspecteur was aanwezig. Die kon net als vijf Indonesiërs en een Filipino gered worden.

Volgens Yonhap zijn momenteel acht Russische vaartuigen, een vliegtuig van de Amerikaanse kustwacht en een Russische helikopter ingeschakeld in de zoekoperatie. Zuid-Korea kondigde aan dat het eveneens een reddingsteam inzet, bestaande uit een patrouilleboot en een helikopter.