Fietsende vrouw valt en overleeft koude nacht niet

Print
Putte -

In Grasheide (Putte) heeft er zich tijdens de nacht van woensdag op donderdag een drama afgespeeld. Vicky De Wachter (30) lag de hele nacht in een ijskoude gracht op enkele honderden meters van haar woning. Na een val met de fiets kon ze zich niet meer redden. Haar hond bleef al die tijd bij haar. Dat staat te lezen in Gazet van Antwerpen.

De vrouw kwam net terug van haar grote passie: de hondentraining. Ze was nadien nog wat blijven napraten bij de Grasheidense HondenVereniging (GHV) in de Pastoriestraat. Toen ze omstreeks middernacht op weg naar huis vertrok met de fiets terwijl haar hond zoals steeds naast haar liep, liep het mis. Wellicht verloor ze haar evenwicht en viel ze daardoor in de gracht.

Om iets na zevenen werd ze in kritieke toestand gevonden in de gracht langs een bospad. Haar hond zat nog steeds naast haar. Hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar het mocht niet meer baten. Het overlijden van de vrouw werd kort daarna vastgesteld. De trouwe viervoeter werd opgevangen en stelt het wel.

De Mechelse afdeling van het Antwerpse parket liet meteen het gerechtelijk labo ter plaatse komen. “We hebben onderzocht of er sprake was van een ongeval of van een misdrijf. We hebben geen aanwijzingen gevonden van kwaad opzet. Wellicht is ze gevallen en daarna onderkoeld geraakt. Vrijdag doet de wetsdokter nog een autopsie om de exacte doodsoorzaak te bepalen. ”, aldus het parket.

In de hondenschool zijn ze enorm aangedaan na de plotse dood van hun lid.