Spelers versterken bestuur Sporting Aalst

Print
Spelers versterken bestuur Sporting Aalst

Foto: Jens Grossiels

Aalst

Sint-Truiden - De verbazing bij het bestuur van Sporting Aalst (4C) was groot toen vijf spelers zich vorige week kandidaat stelden om mee in het bestuur te stappen. De voetbalploeg uit Sint-Truiden wist de afgelopen jaren steeds de eindjes aan elkaar te knopen, maar was op zoek naar extra helpende handen.

Tobias Verbruggen is, samen met Niels Sanen, Kris Champagne, Nico Guilliams en Franck Wulfranck, één van de nieuwe bestuursleden. “Het bestuur bestond nog uit enkele mensen, aangevuld met wat vrijwilligers. We merkten dat zij vaak handen tekort kwamen, daarom hielpen we al mee met de organisatie van een aantal evenementen. We willen echter graag nog meer ondersteuning bieden. En dat kan alleen als we effectief deel uitmaken van het bestuur. Chapeau trouwens aan Vera, Rudi, Maurice en Christel voor het rechthouden van deze mooie club.”

Ongelofelijk initiatief

Secretaris Vera America vindt het een ongelofelijk initiatief van de spelers. “Ik ben echt heel blij dat de jongens dit samen met ons willen doen. Het was soms moeilijk om deze club draaiende te houden, maar keer op keer lukte het ons de eindjes aan elkaar te knopen. Ik ben er zeker van dat we met dit bestuur Sporting Aalst een nieuw elan kunnen geven. We hebben dan ook geen seconde getwijfeld toen ze met dit voorstel kwamen.”

Kameraden

Schrik voor onderlinge discussies hebben ze in Aalst niet. Ze beschouwen zichzelf als een hechte vriendengroep. “Het nieuwe bestuur bestaat allemaal uit spelers die hun plaats in de groep kennen en daar ook tevreden mee zijn. We hebben ook al duidelijk afgesproken dat wij ons niet bemoeien met de selecties die de trainers zullen maken. Zowel op als naast het veld draait het hier in Aalst in de eerste plaats om de camaraderie, en dat willen we zo houden”, besluit Kris Champagne.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio