Zdenek Stybar past voor veldritten in december en januari

Print
Zdenek Stybar past voor veldritten in december en januari

Foto: PHOTOPRESS.BE

Zdenek Stybar zal in december en januari aan geen enkele veldrit deelnemen. Of de Tsjech op 1 februari voor eigen volk in Tabor zijn wereldtitel zal verdedigen, is nog een groot vraagteken.

De renner van Omega Pharma-Quick.Step hakte de knoop door in samenspraak met de ploegleiding. Hij herstelt nog steeds van een schouderblessure en wil zichzelf de nodige tijd gunnen om weer helemaal topfit te geraken.

“Dit is een grote ontgoocheling want voor het eerst in jaren moet ik het veldrijden opgeven”, zegt Stybar vrijdag in een persbericht. “Het herstel van mijn schouderblessure gaat goed maar de pijn is nog niet helemaal weg. Ik kan nog steeds geen fiets op mijn schouder dragen of manoeuvres uitvoeren die noodzakelijk zijn in het veld.”

“Het risico om mijn herstel en de wintertrainingen in het gedrang te brengen, is te groot”, vervolgt de Tsjech, die de deur voor het WK op een kier(tje) houdt. “Het wordt moeilijk en als het WK ergens anders zou georganiseerd worden, had ik zeker al afgezegd. Het feit is dat het WK in Tabor plaatsvindt, in mijn eigen Tsjechië. Daar werd ik voor het eerst wereldkampioen. Midden januari beslis ik maar op dit moment zijn mijn startkansen erg klein.”