Donne Cristiane Italiane viert 30-jarig jubileum

Print

Foto: Tonino Di Pietrantonio

Waterschei Noord

Genk - Op dinsdag 2 december is het 30-jarige jubileum (parelmoer) van Donne Cristiane Italiane (DCI) gevierd met een misviering, voorgedragen door Don Claudio Pellegrini. Na de dienst overhandigde schepen van jeugd en cultuur, Anniek Nagels, een cadeau geschonken door de stad Genk aan het bestuur van de vrouwenvereniging en wenste hen sterkte en nog vele jaren toe.

De vereniging is gesticht door Ida De Simone op 18 september 1984, onder wijlen pastoor Don Angelo Gualdi. Het huidige bestuur bestaat uit secretaris Rizzo Emanuela, penningmeester Crispino Rita en de bestuursleden Romanacci Carla, Marcello Emma en Crispino Chiara met als voorzitter Roberta Coli.

De vereniging heeft meer dan 100 leden waarbij de ouderdom varieert van 35 tot 90 jaar. Het programma dat gevolgd wordt heeft als basis, cultuur en het verstrekken van informatie. Jaarlijks is er een culturele uitstap. Er worden ook feesten georganiseerd rond kerstmis en in de lente.

Na de eucharistieviering trokken ze naar de zaal waar gegeten en gedronken werd. Voorzitster Roberta feliciteerde het bestuur en overhandigde bloemenstukken. De stichter, Ida De Simone, mocht de groep feliciteren voor hun 30 jarig jubileum. De vereniging werd gefeliciteerd door Schepen van Wijkontwikkeling Joke Quintens. De muzikale noot kwam van ‘Oldies reloaded’ met zijn accordeon.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio