ANDERLECHT - RC MECHELEN: 4-1

Anderlecht kent geen moeite met Racing Mechelen

Print
Anderlecht kent geen moeite met Racing Mechelen

Foto: Isosport

Anderlecht heeft zich tegen tweedeklasser Racing Mechelen moeiteloos geplaatst voor de kwartfinale van de beker. Na een halfuur stond het al 3-0 voor paars-wit. Een uur in spaarmodus later prijkte de 4-1 eindstand op het bord.

Anderlecht, dat met een veredeld B-elftal aantrad tegen tweedeklasser Racing Mechelen, werd van meet af aan weinig in de weg gelegd. Een te korte terugspeelbal op doelman De Vroe zette Goh Bi Cyriac al na een kwartier op weg naar een makkelijke 1-0. De Ivoriaan omspeelde de goalie simpel en legde de bal in het lege doel.

Zes minuten later al was het weer van dat. Andy Kawaya, sterk begonnen aan de bekermatch, haalde de achterlijn en Nathan Kabasele kon volledig vrijstaand de 2-0 inkoppen. Tien minuutjes later stond het al 3-0: Cyriac werd onderuit gekegeld in het strafschopgebied, Youri Tielemans nette vanop de stip simpel de derde van paars-wit.

Kabasele scoort tweede, eerredder voor R. Mechelen

Daarna nam Anderlecht stevig wat gas terug. Het was wachten tot het uur vooraleer de bezoekers uit Mechelen wat konden terugdoen, maar Maxime Colin kon de inzet van bezoeker Farin nog net voor de lijn wegwerken. Tien minuten voor tijd deed Kabasele met zijn tweede van de avond de deur helemaal dicht op assist van Sacha Kljestan. Enkele minuten later redde Brulmans de Mechelse eer met een indraaiende vrije trap die door niemand werd ingeraakt en zo doelman Roef verraste.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belangrijkste fases:

15’ GOAL! Cyriac onderschept een bal richting doelman De Vroe. Hij omspeelt de bezoekende goalie en legt de bal in doel.

21’ GOAL! Kawaya zet voor vanop rechts en Kabasele kan volledig vrijstaand de voorsprong verdubbelen.

33’ GOAL! Cyriac werd onderuit gehaald in de zestien. Youri Tielemans zet de strafschop feilloos om.

60’ Farin is dicht bij de 3-1, maar Colin werkt de bal nog net voor de lijn weg.

81’ GOAL! Diep in de tweede helft lukt Kabasele zijn tweede goal van de avond. Hij zet de bordjes op 4-0. Assist van Kljestan.

86’ GOAL! Brulmans met een indraaiende vrije trap. Niemand raakt de bal, en dat verrast doelman Roef. De bordjes wijzen nu 4-1 aan.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!