ZULTE WAREGEM - LIERSE: 2-1 (na verlengingen)

Zulte Waregem geplaatst na drama in verlengingen

Print
Zulte Waregem geplaatst na drama in verlengingen

Foto: BELGA

Zulte Waregem heeft zich na een zinderende achtste finale tegen Lierse geplaatst voor de kwartfinale van de Beker van België. In de tweede verlenging misten de bezoekers, die al bijna een uur met tien stonden, vanop de stip dé kans op de 1-2. Op de daaropvolgende counter maakte Sylla het in een dramatisch slot wel af voor Zulte Waregem.

Zulte Waregem zag zijn nieuwe tribune aan de Gaverbeek ingezegend met een knappe zege tegen Gent en nam ook tegen Lierse meteen weer een droomstart. Chuks Aneke kon na nauwelijks drie minuten al een vrije trap van Troisi van dichtbij in doel verlengen.

Lierse ging echter kranig in het verweer tegen die vroege 1-0 en dreigde een paar keer via een resem knappe dribbels van Wanderson. Net voor rust was die dichtbij de gelijkmaker, maar de zoon van Wamberto zag zijn schot van de doellijn gehaald door Mamatou N’Diaye. Uitstel van executie, want een minuutje later kreeg Lierse wat het verdiende: een kopbaldoelpunt van Bourabia zorgde voor de 1-1.

Rood voor Vellios

Ook na rust gingen de Pallieters voort op hun enthousiaste elan, maar toen Vellios rood kreeg voor een elleboogstoot, veranderde het spelbeeld. James Troisi miste op een kwartier van het einde dé kans om Zulte Waregem op voorsprong te mikken, maar knalde op de paal. Vijf minuten later was het bijna aan de tien van Lierse om te juichen, maar Bruzesse verijdelde de 1-2 van Nwofor.

Drama in tweede verlenging

Op naar verlengingen dus, maar op écht vuurwerk was het wachten tot het tweede extra kwartier. Lierse versierde een penalty na een haakfout op Hanez in de zestien meter, maar Nwofor miste de uitgelezen mogelijkheid op de 1-2. Om het voetbalcliché compleet te maken scoorde Idrissa Sylla nog binnen de minuut aan de overkant: 2-1. Wat een koude douche voor Lierse.

Afsluiten deden beide ploegen met tien tegen tien nadat ook James Troisi tegen een rode kaart aanliep: nadat hij geel kreeg, kreeg hij meteen zijn tweede geel gepresenteerd omdat hij cynisch applaudiseerde voor de ref. Dom. Toch mag Zulte Waregem zich opmaken voor een klepper in de kwartfinale tegen Anderlecht.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belangrijkste fases:

3’ GOAL! Meteen een doelpunt in Waregem! Chuks Aneke knalt van dichtbij de 1-0 tegen de netten. Wat een droomstart voor Zulte Waregem!

38’ Lierse kan de gelijkmaker ruiken, maar dat is zonder N’Diaye gerekend! Wanderson trapt overhoeks naar doel, maar N’Diaye haalt weg op de lijn!

39’ GOAL! Lierse lukt dan toch verdiend de gelijkmaker! Zulte Waregem was de laatste tien minuten in slaap gesukkeld en slikt kort voor de rust een kopbalgoal van Bourabia!

63’ RODE KAART! Vellios deelt een elleboogstoot uit aan Skulason en moet geheel terecht gaan douchen met een rode kaart. Lierse met tien man verder.

75’ Zulte Waregem kan de voorsprong ruiken, maar een schot van de Australiër Troisi strandt op de paal!

81’ Met tien man komt Lierse nog eens gevaarlijk opzetten! Bruzzese kan met een handje Nwofor van de 1-2 houden.

107’ Hafez wordt gehaakt in de zestien, Lierse krijgt een penalty! De ingevallen Nwofor is bijzonder zenuwachtig voor de penalty en schiet de bal zowaar naast!

108’ GOAL! Lierse van de hemel naar de hel! Sylla knalt de 2-1 tegen de netten, bijna meteen na de gemiste penalty!

117’ RODE KAART! James Troisi krijgt een gele kaart en applaudisseert cynisch naar de scheidsrechter. Dat komt de Australiër op een tweede geel, en dus rood te staan.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!