STANDARD - LOKEREN: 1-4

Crisis compleet bij Standard na afgang in beker

Print
Crisis compleet bij Standard na afgang in beker

Foto: Photo News

Standard heeft in de Beker van België een nieuwe uppercut moeten slikken van Lokeren. De Rouches slikten in eigen huis maar liefst vier doelpunten van Lokeren: 1-4. Voor Standard was het al de vierde nederlaag op anderhalve week tijd.

Standard was de crisis nabij na de drie nederlagen van afgelopen week en snakte naar iets om zich aan op te trekken. Maar de achtste finale van de Beker van België kon niet slechter beginnen voor de Luikenaars. Na knullig verdedigen van de Rouches belandde de bal in de voeten van Junior Dutra, die vanop enkele meters Lokeren op 0-1 zette.

Standard kon daar in de eerste helft maar weinig tegenover zetten en had moeite het spel te maken. De grootste kans was nog voor Lokeren, maar na dom balverlies van Jelle Van Damme hield Eiji Kawashima Standard in de wedstrijd op een nieuwe trap van Dutra.

Wereldgoal Patosi

De tweede helft bracht wel beterschap voor de Rouches. Onder aanvoering van een imposante Adrien Trebel trok Standard naar voren. De roodharige middenvelder knalde drie keer op enkele minuten tijd op doel: zijn eerste poging vloog net over, bij zijn tweede had Copa een knappe parade in huis. Maar toen alweer Trebel een minuutje later door Ono door de buitenspelval geloodst werd, had de Ivoriaanse doelman van Lokeren geen verhaal meer. 1-1.

Alles leek te herdoen voor de Waaslanders, maar dat was buiten de waard gerekend. En die luisterde naar de naam Ayanda Patosi. De kleine Zuid-Afrikaan knalde de bal vanop zo’n dertig meter heerlijk via de onderkant van de lat in doel. Lokeren weer op voorsprong!

Leye maakt vernedering compleet

Bij Standard leek inmiddels het vet van de soep en de troepen van Peter Maes profiteerden om hun voorsprong nog uit te breiden. Een corner werd doorgekopt door Mijat Maric, aan de tweede paal maakte Mbaye Leye er met een rasechte snoekduik 1-3 van. Over en out voor de Rouches.

In het ultieme slot maakte Leye de vernedering nog compleet voor Standard. Hij omzeilde de buitenspelval en werkte beheerst onder Kawashima af. Benieuwd hoe deze afstraffing in eigen huis zal aankomen bij de fans in de Vurige Stede...

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belangrijkste fases:

15’ GOAL! Bij de eerste echte aanval van de wedstrijd is het meteen raak! De Pauw krijgt te veel ruimte in de zestien en trapt de bal, via een Luiks been, in de voeten van Dutra. Die trapt van aan de kleine rechthoek in hoek binnen! Lokeren na 15 minuten op voorsprong.

35’ Van Damme verspeelt bijzonder zwak de bal op het middenveld. Lokeren countert snel, maar het schot van Dutra strandt op de voeten van Kawashima.

60’ Na een corner van Standard wordt de bal teruggelegd naar Trebel op de rand van de zestien. Die schudt een heerlijke trap uit zijn sloffen, maar Copa redt heerlijk!

61’ GOAL! Standard komt dan toch op gelijke hoogte! Nadat Lokeren de corner wegwerkt, komt Standard snel weer opzetten. Ono loodst Trebel voorbij de buitenspelval, de beste Standard-speler van de avond trapt overhoeks de 1-1 binnen!

65’ GOAL! BOEM! Patosi krijgt teveel ruimte op een dertigtal meter van doel. Niemand probeert hem van de bal te zetten, dus trapt de gekke Zuid-Afrikaan maar op doel. De bal verdwijnt heerlijk via de lat binnen! Wat een heerlijke goal van Lokeren!

77’ GOAL! Op een hoekschop van Lokeren kopt Maric de bal door naar de tweede paal. Daar staat Leye volledig ongedekt, met een rasechte snoekduik kopt hij de 1-3 binnen!

88’ GOAL! Mbaye Leye glipt door de buitenspelval. Hij komt vanop links de zestien binnen en schiet beheerst onder Kawashima de 1-4 binnen.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!