OLSA BRAKEL - KV MECHELEN: 2-3

KV Mechelen maakt einde aan Brakels sprookje

Print
KV Mechelen maakt einde aan Brakels sprookje

Glenn Claes viert zijn doelpunt in Brakel Foto: BELGA

KV Mechelen heeft zich geplaatst voor de kwartfinales in de Belgische beker: Malinwa won met 2-3 op het veld van derdeklasser Olsa Brakel, dat zo zijn stunt uit de vorige ronde (de 6-1 zege tegen Westerlo) niet kon herhalen. Alle doelpunten vielen in een dolle eerste helft, na rust speelde KV Mechelen de wedstrijd rustig uit.

Heel Brakel geloofde in een nieuwe stunt, maar liefst 3.000 supporters tekenden present, tien keer zoveel als bij een gewone competitiewedstrijd. KV Mechelen was dus gewaarschuwd. Het was dan ook geen wonder dat Jankovic er voor koos om niet met een B-ploeg te spelen. Bij Olsa Brakel was Jelle Delle, die twee keer scoorde tegen Westerlo, er niet bij. Hij werd vervangen door Lepage. Voor het overige startten dezelfde spelers die de stunt tegen Westerlo bewerkstelligden.

Olsa Brakel schoot snel uit de startblokken met een vroege goal van Lepage. KV Mechelen liet zich niet van de wijs brengen en na tien minuten spelen was het al 1-2 in het voordeel van Malinwa: Adesanya en Vanlerberghe bogen de achterstand om in een voorsprong. Claes diepte die voorsprong nog wat verder uit na 24 minuten, daarna controleerde KV Mechelen de wedstrijd. Vlak voor rust scoorde Haezebrouck de 2-3, een aansluitingstreffer die compleet uit de lucht kwam vallen. Na rust bleek de veer bij de thuisploeg gebroken, voor KV Mechelen moest het allemaal niet zo dringend meer. In de slotfase kwam invaller Dalibor Veselinovic nog erg dicht bij de 2-4, maar zijn kopbal strandde op de lat.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belangrijkste fases:

4’ - GOAL! De eerste kans is direct binnen en het is zowaar de thuisploeg die scoort. KV Mechelen laat zich verrassen en Lepage kan scoren op voorzet van Haezebrouck. Een nieuw mirakel lijkt mogelijk.

7’ - GOAL! KV Mechelen hangt bordjes direct gelijk. Adesanya haalt uit van aan de zestien en maakt de 1-1. De wedstrijd kan opnieuw beginnen.

10’ - GOAL! De goals vallen vlotjes in Brakel. Vanlerberghe brengt KV Mechelen op voorsprong. Hij zet met een harde knal de 1-2 op het bord.

24’ - GOAL! KV Mechelen gaat door op zijn elan. Hanni stuurt Claes diep en die kot alleen voor de doelman. Hij plaatst de bal mooi in de hoek en zet KV Mechelen op rozen. Een tweede ‘mirakel van Brakel’ zit er niet meteen aan te komen.

43’ - GOAL! Op slag van rust is daar plots de aansluitingstreffer. Haezebrouck schiet Brakel met een schuiver terug wakker. Een goal die uit het niets komt maar wel valt op een ideaal moment, zo vlak voor de rust. KV Mechelen was te zeker van zijn zaak.

52’ - Vanlerberghe haalt uit vanop afstand maar zijn gaat net naast. Het zijn de jonkies die voor het Mechelse gevaar zorgen.

87’ - Een kopstoot van Veselinovic wordt in hoekschop gewerkt. Die belandt bij Hanni, die het leer tegen de lat pegelt. Daar was Mechelen dicht bij de 2-4.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!