COFIDIS CUP

COFIDIS CUP. Club en Anderlecht zegevieren, weer opdoffer voor Standard

Print

Standard verliest zwaar in eigen huis van Lokeren: 1-4 Foto: Belga

In de Beker van België hebben Club Brugge, Anderlecht, Lokeren, AA Gent, Zulte Waregem, KV Mechelen en Charleroi zich geplaatst voor de kwartfinales. Blauw-zwart won met 0-3 op het veld van KV Kortrijk, Anderlecht haalde het met 4-1 vlot van tweedeklasser Racing Mechelen, en Lokeren schakelde Standard uit door met zware 1-4 cijfers te gaan winnen op Sclessin.

KV Kortrijk - Club Brugge: 0-3

Club Brugge plaatste zich middels een 0-3 zege op het veld van KV Kortrijk voor de kwartfinale. Victor Vazquez - wie anders? - kreeg net na rust de bal in de zestien aangespeeld na een fraaie actie van spits Nicolas Castillo, draaide goed weg en tikte het leer voorbij Henkinet. Tien minuten voor tijd maakte Gedoz de wedstrijd dood met de 0-2, in de slotseconden dikte Refaelov nog aan met een heerlijke panenka-strafschop na een fout op invaller Storm. Lees hier het volledige wedstrijdverslag!

Lokeren - Standard: 1-4

Standard moest een nieuwe uppercut slikken: de Rouches slikten in eigen huis maar liefst vier doelpunten van Lokeren en verloren met zware 1-4 cijfers. De Pauw opende de score voor de bezoekers na een kwartier. Trebel maakte op het uur nog wel gelijk, maar daarna was het gedaan voor de Rouches: doelpunten van Patosi en tweemaal Leye bezorgden de Luikenaars een ferme kater! Voor Standard was het al de vierde nederlaag op anderhalve week tijd. Lees hier het volledige wedstrijdverslag!

Anderlecht - RC Mechelen: 4-1

Anderlecht kende geen moeite met tweedeklasser Racing Mechelen: na een halfuur stond het al 3-0 voor paars-wit na doelpunten van Cyriac, Kabasele en Tielemans (vanop de stip). Een uur in spaarmodus later prijkte de 4-1 eindstand op het bord: Kabasele tekenden nog zijn tweede van de avond aan, Brulmans scoorde vijf minuten voor tijd de eerredder voor de Mechelaars. Lees hier het volledige wedstrijdverslag!

Lommel - AA Gent: 0-1

AA Gent bracht een moeilijke verplaatsing naar tweedeklasser Lommel tot een goed einde. Het had veelvuldig balbezit, maar mocht van geluk spreken dat Jelle Rykx tien minuten voor tijd onbegrijpelijk miste voor een leeg doel. Christophe Lepoint had na een uur de verlossende 0-1 op hoekschop tegen de touwen gekopt. De Buffalo’s stoten zo door naar de kwartfinale, waar ze Lokeren ontmoeten. Lees hier het volledige wedstrijdverslag!

Zulte Waregem - Lierse: 2-1

Zulte Waregem plaatste zich na een zinderende achtste finale tegen Lierse voor de kwartfinale. Al na drie minuten opende Aneke de score voor de thuisploeg, maar net voor rust scoorde Bourabia de verdiende gelijkmaker. Lierse-spits Vellios kreeg na een uur rood voor een elleboog, maar de bezoekers sleepten toch verlengingen uit de brand. Sterker nog: na een penaltyfout op Hafez kregen de tien Lierenaren de kans op de zege, maar invaller Nwofor schoot naast. Op de daaropvolgende counter maakte Sylla het in een dramatisch slot wel af voor Zulte Waregem, dat de wedstrijd ook met tien beëindigde na rood voor Troisi. Lees hier het volledige wedstrijdverslag!

Olsa Brakel - KV Mechelen: 2-3

KV Mechelen plaatste zich met een 2-3 zege op het veld van derdeklasser Olsa Brakel, dat zo zijn stunt uit de vorige ronde (de 6-1 zege tegen Westerlo) niet kon herhalen. Alle doelpunten vielen in een dolle eerste helft: al na 4 minuten opende Lepage de score voor de thuisploeg, maar Adesanya en Vanlerberghe bogen de achterstand in zes minuten om in een voorsprong. Claes diepte halverwege de eerste helft uit naar 1-3, maar net voor rust scoorde Haezebrouck de aansluitingstreffer. Na rust kon Brakel echter geen vuist meer maken en speelde KV Mechelen de wedstrijd rustig uit. Lees hier het volledige wedstrijdverslag!

Charleroi - KV Oostende: 2-0

Charleroi rekende in het eigen Stade du Pays relatief makkelijk af met een onmondig KV Oostende. Doelpunten van Neeskens Kebano en Cédric Fauré zorgden voor een 2-0 eindstand. Elimane Coulibaly beging na een half uur handsspel in de eigen zestien. Neeskens Kebano wist wel raad met de penalty en zette droog om. Na rust liet Kebano eerst nog een gedroomde kans liggen, maar enkele minuten later kon Cédric Fauré wel de 2-0 scoren op aangeven van Galvez-Lopez. Lees hier het volledige wedstrijdverslag!

Cercle - Coxyde: 3-0

Gisteren plaatste Cercle Brugge zich als eerste voor de kwartfinales. Tegen derdeklasser Coxyde moest het lang zwoegen, maar in de verlengingen ging het erop en erover: 3-0. De doelpuntenmakers waren Pierre Bourdin, Kristof D'Haene en Mathieu Maertens. Lees hier het volledige wedstrijdverslag!

Uitslagen:
Cercle Brugge - Koksijde 3-0 n.v.
Charleroi - KV Oostende 2-0
Olsa Brakel - KV Mechelen 2-3
KV Kortrijk - Club Brugge 0-3
Zulte Waregem - Lierse 2-1 n.v.
RSC Anderlecht - RC Mechelen 4-1
Lommel United - AA Gent 0-1
Standard - Lokeren 1-4

Kwartfinales (heen: 17 december, terug: 21 januari):
Charleroi - Cercle Brugge
KV Mechelen - Club Brugge
Zulte Waregem - Anderlecht
Lokeren - AA Gent